Košarka

VIDEO: Važna uloga atraktivnog Hezonje u pobjedi Magica, Zubac vrlo dobar u pobjedi protiv Spursa

Branimir Korać • četvrtak, 05.04.2018.
VIDEO: Važna uloga atraktivnog Hezonje u pobjedi Magica, Zubac vrlo dobar u pobjedi protiv Spursa
Foto: EPA

Orlando Magic i Los Angeles Lakersi neće vidjeti doigravanje, ali noćas su upisali pobjede. Lakersi su bili bolji od San Antonio Spursa u produžetku dok je Magic svladao Dallas Maverickse...

Orlando Magic stigao je do pobjede protiv Dallas Mavericksa, a Mario Hezonja odradio je vrlo dobru utakmicu. Šuterski nije briljirao, ali u važnim trenucima igrao je važnu ulogu te pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede.

Niz atraktivnih zakucavanja, ukradenih lopti, asistencija, blokada, pokazao je Hezonja sav svoj repertoar i da je šut bio na višoj razini, nastup bi se mogao okarakterizirati s još dvije ocjene više. Ovako je za 35 minuta provedenih na parketu upisao 12 poena uz šut za dva 4/8, za tricu 1/6 te slobodna bacanja 1/2, a tome je dodao osam skokova, četiri asistencije, tri blokade i dvije ukradene lopte.

Ponovno su kod Magica vrlo dobru utakmicu odradili igrači koji su dobar dio sezone proveli u G-League, među njima Jamel Artis bio je još jednom posebno raspoložen te upisao 18 poena.

Hezonja je u završnici susreta prvo ubacio slobodno bacanje za 104:100 14 sekundi prije kraja, a onda je blokirao Jalena Jonesa na šutu za tricu četiri i pol sekunde prije kraja čime je i definitivno donio pobjedu Orlandu.

Najefikasniji u redovima Magica bio je Aaron Gordon s 20 poena, a kod Dallasa Jones je upisao 16 uz sedam skokova dok su po 14 poena dodali Johnathan Motley (osam skokova) i Dorian Finney-Smith (šest skokova).

Los Angeles Lakersi svladali su San Antonio Spurse u produžetku i tako spriječili osiguravanje doigravanja za Spurse. Potvrda mjesta u doigravanju za Popovichevu momčad tako je odgođena i to porazom od sastava koji je već prije nekog vremena ispao iz borbe za doigravanje.

Lakersi su imali prednost u završnici i u regularnom dijelu, no Dejounte Murray izjednačio je 23 sekunde prije kraja na 108:108. Posljednji napad u regularnom dijelu imali su Lakersi, no Josh Hart nije ubacio za pobjedu. Susret je otišao u produžetak gdje su Lakersi stvorili visoku prednost i na kraju slavili.

Kyle Kuzma upisao se u povijest, postao je prvi rookie koji je u jednoj sezoni ubacio 1200 poena, uhvatio 450 skokova i pogodio 150 šuteva za tricu, a ovdje je upisao 30 poena uz pet asistencija. Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 21 poen uz šet skokova i šest asistencija, a Ivica Zubac za 29 minuta ubacio je osam poena (4/6 za dva) uz šest skokova i šest asistencija.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 28 poena uz devet skokova, Murray je dodao 23 poena, deset skokova i šest asistencija dok je Pau Gasol završio s 11 poena i 12 skokova.

Boston Celticsi i dalje nastupaju oslabljeni, a tako okrnjeni upisali su novi poraz, ovaj put u gostima kod Toronta. Raptorsi su sa širim kadrom došli do glatkog slavlja od plus 18, obrana je funkcionirala odlično, a ovom pobjedom Toronto se odvojio na vrhu ljestvice i došao na korak do osiguranja jedinice na Istoku.

Predvodili su ga DeMar DeRozan sa 16 poena te s po 15 Serge Ibaka (šest skokova) i Fred VanVleet. Kod poraženih Marcus Morris ubacio je 21 poen uz pet skokova, a Greg Monroe 17 poena uz osam skokova.

Nakon što su osigurali doigravanje, igrači Miamija gostovali su kod Hawksa i upisali vrlo visoku pobjedu. I bez niza važnih igrača, dominirali su susretom i zasluženo slavili. S po 19 poena predvodili su ih Josh Richardson i Kelly Olynyk (osam skokova, pet asistencija), a Justise Winslow dodao je 18 poena i pet asistencija. Kod poraženih Taurean Prince ubacio je 20 poena, a po 15 su dodali Damion Lee i Tyler Dorsey (pet skokova).

New Orleans Pelicansi glatko su slavili protiv Memphis Grizzliesa, upisali su pobjedu od gotovo 30 poena razlike i tako napravili novi korak prema osiguravanju doigravanja. U redovima Pelicansa trio je briljirao, E'Twaun Moore ubacio je 30 poena (7/10 trica), Anthony Davis 28 poena uz 12 skokova, a Nikola Mirotić 25 poena uz sedam skokova. Kod Memphisa MarShon Brooks upisao je 25 poena uz sedam asistencija.

Dario Šarić propustio je gostovanje kod Detroita zbog problema s laktom, ali Sixersi nisu imali velikih problema. Nije bilo niti Joela Embiida, no Philadelphia je bez obzira na to upisala 12. uzastopnu pobjedu i Pistonse eliminirala iz borbe za doigravanje.

JJ Redick završio je susret s 25 poena i šest skokova, Marco Belinelli dodao je 19 poena, a Ersan Ilyasova 13 poena i 11 skokova. Kod poraženih Anthony Tolliver ubacio je 25 poena, a Stanley Johnson 19.

NBA:
Orlando Magic - Dallas Mavericks 105:100
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 122:112 (produžeci)
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 108:115
Atlanta Hawks - Miami Heat 86:115
Toronto Raptors - Boston Celtics 96:78
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 123:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!