Košarka

Kraj sezone za Irvinga, Celticsi pet mjeseci bez prve zvijezde

Branimir Korać • četvrtak, 05.04.2018.
Kraj sezone za Irvinga, Celticsi pet mjeseci bez prve zvijezde
Foto: EPA

Loše vijesti za Brada Stevensa i Boston Celticse. Najbolji igrač Bostona i prva zvijezda momčadi, Kyrie Irving, mora na operaciju nakon koje će pauzirati četiri do pet mjeseci te tako propustiti ostatak sezone...

Boston Celticsi ući će u doigravanje značajno slabiji nego što se to činilo na početku sezone. Dvojica igrača koji su trebali nositi Celticse ove sezone neće igrati u doigravanju, Gordon Hayward je, čak štoviše, propustio cijelu sezonu, a zbog operacije narednih četiri-pet mjeseci neće biti niti Kyrieja Irvinga.

Boston Celticsi potvrdili su kako će Irving biti operiran u subotu pri čemu će mu biti izvađena dva vijka koji su ugrađeni u patelu prilikom operacije nakon ozljede zarađene 2015. godine.

Vijci moraju biti izvađeni zbog infekcije koja se počela javljati u koljenu na području patele. Nije postojala mogućnost da Irving uopće zaigra u ovom doigravanju zbog velikih bolova kroz koje je prolazio.

Izostanak Irvinga predstavljat će veliki hendikep za Celticse koji su vjerovali kako s njim i Haywardom mogu izdominirati u Istočnoj konferenciji i potući se za naslov NBA prvaka.

Hayward je otpao odmah na startu sezone zbog teškog loma noge, no unatoč tome Boston je igrao sjajno i čvrsto držao vrh Istoka, no nakon što su se zaredale ozljede, među njima i Irvingova, te ga je Toronto u konačnici prestigao.

Irving je ove sezone prosječno ubacivao 24.4 poena uz 5.1 asistenciju po susretu. 49.1 posto ubačaja iz igre je najviši postotak što je imao u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!