Rukomet

Hrvatski rukometaši upisali težak poraz u prvoj utakmici protiv Švedske

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.04.2018.
Hrvatski rukometaši upisali težak poraz u prvoj utakmici protiv Švedske
Foto: FaH

"Nova" Hrvatska u prvom susretu protiv Švedske nije se dobro provela. Lino Červar više nema na raspolaganju niz igrača koji su godinama činili kostur reprezentacije, a u ova dva susreta sa Švedskom isprobat će neka druga imena i slagati momčad za kvalifikacije koje Hrvatskoj predstoje. Prvi dvoboj sa Švedskom okončan je uvjerljivom pobjedom domaćina 32:25...

Era nove Hrvatske bez Mirka Alilovića, Igora Vorija, Ivana Čupića, Jakova Gojuna, Marka Kopljara, Denisa Buntića krenula je visokim porazom na gostovanju kod Švedske s 32:25. Švedska je i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj pokazala kako je odlična, a Hrvatskoj s ovakvim promjenama u reprezentaciji definitivno će trebati neko vrijeme kako bi se neke stvari uigrale.

U dvorani u Eskilstuni Šveđani su svih 60 minuta bili bolji protivnik, imali su i dvoznamenkastu prednost te je Hrvatska pokušavala tek upisati što manji poraz.

Od onih koji nisu bili na Europskom prvenstvu Marin Šego i Krešimir Kozina najbolje su iskoristili priliku i pokazali su kako je za njih trebalo biti mjesta i na europskoj smotri. Šego je u prvom poluvremenu bio najzaslužniji što Hrvatska nije imala visok zaostatak na odmoru, a Kozina je utakmicu završio i kao najbolji hrvatski strijelac s pet postignutih golova.

Švedska je od početka igrala bolje, već do polovice prvog poluvremena stvorila je visoku prednost pobjegavši na 10:5, a takvo vodstvo rutinski je održavala do odlaska na odmor.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 17:13 za Švedsku koja je u nastavku susreta samo dodatno povećavala razliku.

U drugi dio Hrvatska je ušla jako loše, dugo nije mogla do gola, a Švedska je samo povećavala razliku. Domaćin je igrao dosta dobro i nije imao milosti za Červarove izabranike. Pet minuta prije kraja Švedska je došla i na ogromnih deset razlike da bi Hrvatska u završnici uspjela barem malo smanjiti vrlo visoki zaostatak.

Završilo je 32:25, zasluženom pobjedom Švedske koja je bila bolji protivnik i održala je lekciju Hrvatskoj. Pred Linom Červarom je definitivno puno posla, no ništa ne ide preko noći.

Pet golova u hrvatskim redovima postigao je Krešimir Kozina dok je Lovro Mihić dodao četiri gola. Kod Švedske Andreas Nilsson zabio je pet golova, a po četiri su dodali Hampus Jildenbäck, Daniel Pettersson i Mattias Zachrisson.

Novi dvoboj ovih reprezentacija zakazan je za subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!