Tenis

Marin Čilić rutinski slavio protiv Dmitrija Popka i donio Hrvatskoj prvi bod

Sportnet • petak, 06.04.2018.
Marin Čilić rutinski slavio protiv Dmitrija Popka i donio Hrvatskoj prvi bod
Foto: FaH

Prilično očekivana pobjeda najboljeg hrvatskog i trećeg tenisača na svijetu, Marina Čilića, donijela je Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalu Davis kupa koje se održava u Varaždinu...

PIŠE: Jan Šneler

Odlično je počelo četvrtfinale za Hrvatsku. Iako se već danima govori kako je Hrvatska veliki favorit protiv Kazahstana, velike najave moraju se potvrditi i na terenu. Marin Čilić to je odradio odlično i bez izgubljenog servisa slavio s 3:0 u setovima protiv Dmitrija Popka.

Otpočetka je bilo vidljivo kako je Čilić puno kvalitetniji igrač od Kazahstanca, no jasno je kako se hrvatski tenisač morao prilagoditi na podlogu. Kada je stekao potpunu kontrolu, opustio ruku, rezultat je brzo bio vidljiv. U šestom gemu, Čilić oduzima servis Popku i dolazi do vodstva 4:2.

Pri vodstvu 5:2, u osmom gemu, najbolji hrvatski tenisač ponovno dolazi do breaka i osvaja set te što je najvažnije prvi servira u drugom. Na otvaranju seta bilo je jasno kako Čilić dominira. Bez izgubljenog poena osvojio je svoj gem, a u drugom gemu odmah oduzima servis Popku.

Čilić je imao 30:40 no Kazahstanac prvu break loptu spašava. Drugu nije mogao te je hrvatski tenisač lagano došao do prednosti u gemovima. Uspješnim servisom u trećem gemu povećava svoju prednost. Dominacija se nastavila i dalje te Čilić ponovno uzima servis Popku, četvrti put u meču. Jednako tako, sigurnim servisom u petom gemu, dolazi do devetog osvojenog gema u nizu.

Potpuni potop i gubitak desetog gema u nizu spriječio je Popko koji je osvojio šesti gem drugog seta no to je ionako više bilo kozmetičke prirode jer se velika prednost nije mogla lako ispustiti. Čilić je imao manje probleme pri servisu za drugi set te je Popko došao do 15:40 i dvije break prilike, no hrvatski tenisač ostao je koncentriran te došao do osvajanja seta sa 6:1.

Iz svakog poena bilo je vidljivo kako Popko želi što prije da meč završi. Jednostavno, kazahstanski tenisač potpuno je pao u igri, Čilić je svakim poenom dokazivao svoju nadmoć i jedino što je bilo upitno je konačni broj gemova koje će Popko osvojiti. U trećem setu, Čilić odmah u prvom gemu radi break a isto ponavlja i u trećem te već nakon dvadesetak minuta ima vodstvo 4:0.

Sve nadalje bilo je stvar formalnosti te je Čilić rezultatom 6:2 došao do trećeg seta i pobjede u prvom meču. Svakako dobra stvar za najboljeg hrvatskog tenisača je i činjenica da je na terenu proveo manje od dva sata.

Hrvatska je tako došla do prvog boda u četvrtfinalu, a sve oči bit će sada uprte u Bornu Ćorića koji igra drugi meč protiv najboljeg kazahstanskog igrača Mikhaila Kukuškina. Ćorić, koji je u fenomenalnoj formi, favorit je dvoboja i nadamo se kako će Hrvatska prije sutrašnjeg meča parova imati vodstvo 2:0.

Davis Cup, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Dmitri Popko (Kazahstan) 6:2 6:1 6:2

Hrvatska - Kazahstan 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!