Tenis

Ćorić: "Imao sam osjećaj da je znao svaki put što ću odigrati i na kraju je bio stvarno puno bolji"

Mihaela Bradovski • petak, 06.04.2018.
Ćorić: "Imao sam osjećaj da je znao svaki put što ću odigrati i na kraju je bio stvarno puno bolji"
Foto: FaH

Borna Ćorić poražen je četiri seta od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, a nakon meča nije se izvlačio na neke druge faktore, jednostavno je priznao - nisam imao nikakva rješenja i Kukuškin je bio puno bolji...

Početak meča bio je dobar, Ćorić je neko vrijeme bio bolji igrač, ali nije uspio zadržati tu visoku razinu igre. Mihail Kukuškin na kraju je slavio 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:2.

"Početkom drugog i cijeli prvi set igrao sam stvarno jako dobro, u drugom setu imao sam dva puta break prednosti, ali on mi se provukao i imao sam osjećaj da sam bolji. Međutim nakon toga ostao sam bez šanse i nisam znao kako uopće dobiti poen."

"Pao sam malo fizički i mentalno, osjećao sam kao da ga ne mogu više tako lako probiti, imao sam osjećaj da je znao svaki put što ću odigrati i na kraju je bio stvarno puno bolji igrač."

I u ranijim mečevima Kukuškin je odnosio pobjedu, jednostavno nikako ne odgovara Ćoriću.

"Ovaj meč bio je u biti sličan našim ranijim mečevima. Kada igram protiv njega uvijek imam osjećaj da ga ne mogu probiti i da u svakom trenutku zna što ću odigrati. Onda se dogodi da nemam rješenja i na kraju puknem psihički."

Borna se nije izvlačio na umor i neke druge faktore, priznaje Kukuškinu da je bio bolji.

"Neću tražiti razloge u nekom umoru ili jet-lagu. Jednostavno je Kukuškin bio bolji, ja nisam imao rješenja. Je li tu bilo još nešto stvarno ne znam, kasnije ću to malo bolje proanalizirati sa svojom ekipom, ali ovako na prvu - bio je stvarno bolji."

"Znam da ljudi nakon odličnih nastupa u Indian Wellsu i Miamiju očekuju da sad ovdje dobijem svakog 6:2, 6:2, 6:2, ali to tako ne ide. Ja sam to znao i upozoravao na to. Osjećao sam se dobro set i pol-dva, nakon toga sam pao, on je počeo igrati puno bolje i to je to."

Željko Krajan pokušao je savjetima pomoći Borni, ali jednostavno nije išlo, Kukuškin je bio u naletu i nadigrao je hrvatskog tenisača.

"Napravili smo koliko smo mogli, pokušali smo iz svega izvući maksimum i jednostavno više od toga nije išlo. Da smo mogli ikako više pomoći Borni, pomogli bi, ali jednostavno nije išlo. Borna je sve dobro objasnio, imao je kontrolu nad mečom, imao je set i dva breaka. Niti tada nije bilo lako, ali te neke sitnice koje su dovele do breaka išle su na njegovu stranu. Pomogao je tu i Kukuškin koji je napravio neke pogreške u drugom setu, ali nakon toga Borna se morao boriti za svaki poen i svaki udarac. Sigurno je da tu sada ima i dosta umora, nije potpuno oporavljen za ovakav meč, svi znamo kakav je raspored, a zadnji je došao iz SAD-a. Nije mu bilo lako, a Mihail mu je još dodatno otežao dan."

U subotu u parovima igrat će Ivan Dodig i Nikola Mektić.

"Zasad nema razloga ništa mijenjati, trenirali su zajedno cijeli tjedan i stvarno su dobro funkcionirali. Nema razloga išta mijenjati i stavljati Marina, barem ne zasad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!