Tenis

Mektić i Dodig donijeli Hrvatskoj drugi bod, Kazahstanci prilično namučili hrvatski par

Branimir Korać • subota, 07.04.2018.
Mektić i Dodig donijeli Hrvatskoj drugi bod, Kazahstanci prilično namučili hrvatski par
Foto: FaH

Ivan Dodig i Nikola Mektić upisali su pobjedu protiv kazahstanske kombinacije Nedovjesov/Habibulin te doveli Hrvatsku u vodstvo 2:1 nakon drugog dana. Odluka će pasti trećeg dana kada prvi meč igraju Marin Čilić i Mihail Kukuškin...

Hrvatska je došla prema očekivanjima do drugog boda u dvoboju protiv Kazahstana, ali ipak se očekivao nešto lakši posao za Ivana Dodiga i Nikolu Mektića. Međutim kazahstanska kombinacija Habibulin/Nedovjesov pokazala se kao dosta tvrd orah i namučila je favorizirane Hrvate.

Tek u četvrtom setu Dodig i Mektić dominirali su na način na koji smo i očekivali, tu su bili znatno bolji i na kraju odveli meč na svoju stranu. Hrvatska je tako nastavila nizati pobjede u konkurenciji parova gdje se i dvoboja u dvoboj pokazuje kao svjetska velesila. Nekoliko je igrača koji ravnopravno mogu konkurirati i igrati protiv apsolutno svakog para u svijetu.

Dok se očekivalo da će Kazahstanci staviti u par Nedovjesova, postojala je mogućnost da riskiraju i uz njega postave Mihaila Kukuškina, ali ipak su ga odlučili odmoriti za dvoboj protiv Marina Čilića te su Nedovjesovu pridružili Timura Habibulina.

U prvom setu Kazahstanci su dva puta imali break prednosti, ali oba puta hrvatski par se vratio te je odluka pala u tie-breaku. Tamo su Habibulin i Nedovjesov odmah pobjegli na 6:1 te su bez ikakvih problema priveli set kraju. Dobili su ga sa 7:2 u tie-breaku, mora se priznati zasluženo, Mektić i Dodig još uvijek u tom razdoblju nisu uhvatili pravi ritam.

Drugi set donio je drugačiju priču. Ovaj put Dodig i Mektić napravili su break kod 1:1, imali još šest break lopti za dvostruki break, a nakon što su sve to propustili, kod 4:3 morali su spašavati dvije break lopte. Uspjeli su i uzeli na kraju set sa 6:4.

Igra hrvatskog para krenula je uzlaznom putanjom, rani break stigao je i u trećem setu te je ovaj put hrvatska kombinacija bez većih problema na servisu stigla do seta sa 6:4.

Četvrti set potpuno je protekao u znaku Mektića i Dodiga, Kazahstanci su to sve teže pratili, posebice Habibulin, te je Hrvatska odjurila na 5:1, a zatim uz manje probleme na servisu za meč dovršila posao.

Nedjelja donosi dva dvoboja u singlu, a priliku za završetak posla imat će Marin Čilić koji u prvom meču igra protiv Kukuškina. Ako Kazahstanac iznenadi, Hrvatska će imati još jednu priliku i to Borna Ćorić koji bi trebao igrati protiv Dmitrija Popka.

Davis Cup, četvrtfinale

Hrvatska - Kazahstan 2:1

Ivan Dodig/Nikola Mektić - Timur Habibulin/Aleksandr Nedovjesov 6:7(2), 6:4, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!