Tenis

Keys nakon velike borbe zaustavila Peru, kraj za braniteljicu naslova

Branimir Korać • subota, 07.04.2018.
Keys nakon velike borbe zaustavila Peru, kraj za braniteljicu naslova
Foto: EPA

Odigrana su tri četvrtfinalna susreta u Charlestonu, a polufinale neće vidjeti treća nositeljica i braniteljica naslova Ruskinja Daria Kasatkina...

Lijepi niz Zadranke Bernarde Pere zaustavljen je u četvrtfinalu turnira u Charlestonu gdje je uspješnija bila Madison Keys. Sedma nositeljica stigla je do pobjede uz dosta muke nakon više od dva sata igre. Pera je u meč ušla dosta nervozno i pomalo impresionirano, ali kasnije se opustila i pružila jak otpor.

Prvi set Keys je uzela rutinski sa 6:2, igrala je jako dobro i ostavila Peru bez šanse. U drugom setu Keys je imala dvije vezane meč lopte kod 6:5, vodila je 15:40, ali Pera se izvukla i nakon toga uzela i drugi set u tie-breaku sa 7:5. Odluka je pala u trećem gdje je Pera povela s 4:2, ali nakon toga osvojila je samo još jedan gem i upisala poraz.

Sve bolja Ruskinja koja najavljuje napad i na svjetski vrh, Daria Kasatkina, dosta glatko poražena je od pete nositeljice Julije Goerges. Njemica je prvenstveno odlično servirala i izuzev rane faze meča kada je Kasatkina došla do jedine break prilike koju je ujedno i iskoristila, Ruskinja je bila bez šanse. Kasatkina je branila titulu na Volvo Car Openu, ali nije uspjela svladati raspoloženu Njemicu.

"Bila sam jako uzrujana nakon meča, nisam mogla zaustaviti suze. Ipak ovo je iskustvo više i sljedeći put znat ću se bolje postaviti u sličnoj situaciji", nezadovoljna rezultatom i nastupom bila je Kasatkina.

Najbrže do polufinala došla je Anastasija Sevastova koja je za samo sat vremena svladala Kristynu Pliškovu. Čehinja je u prvom setu još pružala otpor, izgubila ga sa 6:4, ali u drugom je ostala bez gema.

WTA Charleston, četvrtfinale:
Madison Keys (SAD, 7) - Bernarda Pera (SAD) 6:2, 6:7(5), 7:5
Julia Goerges (Njemačka, 5) - Daria Kasatkina (Rusija, 3) 6:4, 6:3
Anastasija Sevastova (Latvija, 8) - Kristyna Pliškova (Češka) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!