Vodeni sportovi

Veliki preokret Barakuda za pobjedu protiv Srbije i finale Europa kupa!

Petar Jenjić • subota, 07.04.2018.
Veliki preokret Barakuda za pobjedu protiv Srbije i finale Europa kupa!
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspjela je doći do pobjede protiv Srbije u susretu trećeg kola Europa kupa. Izabranici Ivice Tucka nakon preokreta stigli su do pobjede 8:7 i tako izborili finalni susret sa Španjolskom...

Treći puta zaredom hrvatski vaterpolisti upisali su pobjedu protiv Srbije i pokazali da su trenutno najbolja reprezentacija svijeta. Unatoč najavama kako neće biti kazne nakon što je isključen u dvoboju s Crnom Gorom, Hrvatska je ipak bila prisiljena igrati bez Andre Bušlje. I bez kapetana pokazala je snagu i pred ispunjenim gledalištem na Kantridi izborila finale koje će igrati protiv Španjolske.

Nije izgledalo dobro za Hrvatsku nakon prvog poluvremena. Loša selekcija šuta i nekoliko promašenih zicera ostavilo je izabranike Ivice Tucka na samo jednom pogotku u cijelom poluvremenu, onim Mare Jokovića. Na drugoj strani Mandić je tada pogodio za vodstvo Srbije 4:1.

Nastavak susreta krenuo je puno bolje za domaćine turnira, pogocima Lorena Fatovića i Ante Vukičevića vrlo brzo vratio se u utakmicu. S 3:1 Hrvatska je dobila treću četvrtinu i uoči posljednjih osam minuta zaostajala jedan gol (5:4).

Potpuno oduševljenje na tribinama donijeli su Luka Lončar i Vukičević za prvo vodstvo na susretu (6:5). Ipak, egal je ostao sve do samog kraja, a kako se na kraju pokazalo, ključan pogodak postigao je Fatović. Posljednji napad na susretu imala je Srbija, no obranio je Marko Bijač i odveo Hrvatsku u finale.

Fatović s tri pogotka bio je najbolji kod pobjedničke momčadi, dok je dva gola dodao Vukičević. Najbolji je kod gostiju bio Filipović s tri gola, dok je Duško Pijetlović postigao dva pogotka.

Europa kup, 3. kolo:
Hrvatska - Srbija 8:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.04.2018. u 21:52
    zasto Buslje nije smio igrat. Neki grubi foul??ah da, sad sam citao, jucer protiv CG.
    narada108
  • vjesu07.04.2018. u 21:41
    Mozda ovaj Kup i nije tako vazan kao neko prvenstvo ali je dobro gradit pobjednicki mentalitet. Ova pobjeda ce itekako znacit i za buduce meceve. Cestitke nasima, velika borba i zasluzena pobjeda.
    vjesu
  • narada10807.04.2018. u 21:37
    bravo Barakude, grizi, ne daj se.Vole Rijecani jos vaterpolo, treba nesto napravit sa se Primorje vraca starim uspjesima
    narada108