Nogomet

Capello: "Neću preuzeti Italiju, odgovara mi posao komentatora"

Sportnet • ponedjeljak, 09.04.2018.
Capello: "Neću preuzeti Italiju, odgovara mi posao komentatora"
Foto: EPA

Legendarni talijanski trener, 72-godišnji Fabio Capello, jasno je otkrio u razgovoru za Radio Anchi'o Sport kako nema nikakve namjere preuzeti talijansku nacionalnu vrstu...

PIŠE: Jan Šneler

Tijekom svoje dugogodišnje trenerske karijere, Fabio Capello vodio je najveće talijanske klubove Juventus, Romu i Milan, dva puta Real Madrid, no nikada nije bio trener talijanske reprezentacije. U dva navrata bio je izbornik i to Engleske i Rusije, no vrstu svoje zemlje nikada nije preuzeo, a sada je sigurno kako niti neće.

"Neću preuzeti Italiju. Imao sam iskustva s Engleskom i Rusijom što se tiče reprezentacija. Moja suradnja s Jiangsu Suningom je posljednja. Podigao sam razinu kluba i zato sam iznimno sretan. Sada mi odgovara posao komentatora na televiziji. S ovim poslom uvijek pobjeđuješ", rekao je u razgovoru za Radio Anchi'o Sport.

Iako ne razmišlja o preuzimanju talijanske reprezentacije i vrlo vjerojatno želi okončati trenersku karijeru, Capello svakako prati Italiju i ne skriva razočaranje što se nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Što se tiče budućeg izbornika i kadra na koji može računati, Capello nema dvojbe.

"Ovog trena nedostaje nam lidera i igrača koji rade razliku. Je li Mancini pravi izbor? Mancini ima iskustva, no našoj momčadi nedostaje talenta. Postoji veliki broj igrača koji igra dobro u Seriji A, ali ne pružaju jednake partije u nacionalnoj momčadi, tako da su eksperimenti i promjene nužne", zaključio je Capello.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!