Zimski sportovi

Sondre Olden i Tomaš Kudelka ostaju i sljedeće sezone u redovima Medveščaka

Sportnet • ponedjeljak, 09.04.2018.
Sondre Olden i Tomaš Kudelka ostaju i sljedeće sezone u redovima Medveščaka
Foto: FaH

Napadač Sondre Olden i branič Tomaš Kudelka i iduće sezone nosit će dres zagrebačkih Medvjeda. Olden i Kudelka tako su prvi „stari“ igrači s kojima je Medveščak potvrdio nastavak suradnje i u idućoj EBEL sezoni...

Napadač Sondre Olden Medvjedima se pridružio na početku netom završene EBEL sezone. U Medveščak je stigao iz švedskog SHL-a u kojoj je igrao tri sezone prije dolaska u Zagreb u dresovima Leksandsa, Brynasa te MODO Hockeya prikupivši respektabilnih 106 nastupa u toj, jednoj od najjačih europskih liga. Sportski direktor Aaron Fox dolazak norveškog napadača u Medveščak prošle je sezone najavio riječima: “…Olden je imao važnu ulogu u najboljoj švedskoj ligi… bio je najbolji strijelac u Norveškoj… vjerujem kako će Olden u EBEL-u vratiti svoj napadački instinkt…“ što je Olden i potvrdio. U protekloj sezoni Olden je prikupio visokih 65 bodova postigavši 31 gol i 34 asistencije. Time je sjeo na drugu poziciju ljestvice najboljih igrača u momčadi Medveščaka. Na ligaškoj ljestvici Olden se smjestio na visoko četvrto mjesto najboljih igrača po golovima, odnosno sedmo mjesto po ukupno prikupljenim bodovima u 53 utakmice koje je odigrao u EBEL prvenstvu u sezoni 2017./18.. Oldenovu sportsku kvalitetu prepoznala je i Medveščakova navijačka skupina Sektor B čiji su ga članovi proglasila najboljim igračem EBEL sezone 2017./18., a tijekom sezone tri je mjeseca za redom - u studenom, prosincu i siječnju - proglašen HOKejašem utakmice.

„Sondre je vro talentiran napadač koji je odigrao odličnu sezonu za Medveščak i jedan je od onih igrača oko kojeg želimo planirati i slagati ostatak momčadi za novu sezonu. Provjereno znam kako je odbio neke vrlo atraktivne ponude kako bi ostao u Zagrebu i to iznimno mnogo govori o njegovom karakteru. Veoma smo sretni da se vraća u kolovozu u naš Brlog“, izjavio je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

„Stasiti češki internacionalac“, branič Tomaš Kudelka Medvjedima se pridružio u isto vrijeme kada i Sondre Olden. „Zločesti dečko češke lige“, koji je 2005. bio draftiran u NHL-u od strane Ottawa Senatorsa, u Zagreb je stigao iz češkog Pirati Chomutova, a u svojoj domovini igrao je i za rodni Zlin, Pardubice, Vitkovice. U svojoj sportskoj karijeri prošao je sve dobne skupine češke reprezentacije, odigravši i 11 utakmica za seniorsku momčad. U Medveščaku je prošle sezone odigrao 60 EBEL utakmica i postigao dva gola i 14 asistancija.

“Tomáš je bio ključni obrambeni igrač u našoj momčadi protekle sezone u EBEL-u. Uspješno je odgovarao na napade i izazove najboljih igrača iz protivničkih momčadi. Karakterno je vrlo važan i koristan za našu svlačionicu kao i za momčad na ledu. On je igrač koji će svojim ponašanjem, duhom i igrom upotpuniti sve one male sitnice koje su bitne kako bi pobjednički duh zavladao u momčadi. Jednako kao i mi i Tomáš je sretan da se vraća u Zagreb kako bi nam pomogao da ponovno imamo odličan, pobjednički tim”, istaknuo je sportski director Fox.

Obojica igrača pridružit će se Medveščaku na okupljanju momčadi u kolovozu ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!