Košarka

Boris Barać predvodio Nymburk do visoke pobjede na startu doigravanja

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.04.2018.
Boris Barać predvodio Nymburk do visoke pobjede na startu doigravanja
Foto: FaH

Povremeni hrvatski reprezentativac Boris Barać odigrao je odlično na startu doigravanja češkog prvenstva. Njegov Nymburk uništio je Kolin i svladao ga s 54 razlike...

Nymburk u češkom prvenstvu nema apsolutno nikakvu konkurenciju i u cijeloj sezoni upisao je tek jedan poraz i to u susretu u kojem nije bilo nekakve neizvjesnosti oko plasmana, dogodio se onda kada je već bilo jasno da će Nymburk s broja jedan u četvrtfinale pa su ga Pardubice iznenadile i svladale 73:69.

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja Nymburk je igrao protiv Kolina i slavio s vrlo visokih 122:68. Gosti su potpuno poniženi i treći put ove sezone primili su protiv ovog protivnika troznamenkasti broj poena.

Susret je bio lišen neizvjesnosti u potpunosti, domaćin je rutinski podizao prednost i na kraju upisao izrazito visoku pobjedu. Bit će pravo čudo ako se Kolin u ovoj seriji barem približi Nymburku u nekom susretu.

Prvi strijelac pobjedničke momčadi bio je Boris Barać koji je ubacio 19 poena (4/5 za dva, 3/4 za tri, 2/2 slobodna) i toma dodao dva skoka. Po 17 poena upisali su Martin Peterka (šest skokova) i Vojtech Hruban.

Kod poraženih Petr Šafarčik ubacio je 17 poena, a Lee Skinner 14 poena.

NBL, četvrtfinale:
ČEZ Nymburk - Kolin 122:68 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!