Nogomet

De Rossi: "Svaka čast treneru jer je prije dva dana izmislio ovu formaciju"

Mihaela Bradovski • utorak, 10.04.2018.
De Rossi: "Svaka čast treneru jer je prije dva dana izmislio ovu formaciju"
Foto: EPA

Rimljani su u deliriju, Barcelona je na koljenima i domaćin je napravio ono u što je malo tko vjerovao. Jedan od domaćih junaka je kapetan Daniele De Rossi koji je ostavio srce na travnjaku...

Daniele De Rossi nikada nije bio od onih koji se olako predaju. Niti u trenucima euforije ne zaboravlja kako je Roma unatoč povijesnom rezultatu ipak dvije utakmice udaljena od velikog finala i ne smije se zadovoljiti samo ovim.

"Nevjerojatan uspjeh! Moramo sada napraviti novi korak, ne razmišljati kako smo ulaskom u polufinale ostvarili svoj maksimum, ne vjerujem da je ovo naš maksimum!"

"Znali smo da će biti teško, ali smo imali to malo vjere. U prvom susretu vidjeli smo da je Barcelona jako kvalitetna, ali ipak ne toliko kao prije nekoliko godina. Tamo smo postigli dva autogola, bilo je nekih dvojbenih situacija i znali smo da razlika nije bila realna. Bio je dugačak put do ovih 3:0, ali svaka čast treneru jer je prije dva dana izmislio ovu formaciju, usadio nam ju je u glavu i dogodilo se čudo."

De Rossi proživljava najljepše dane u karijeri iako je u Barceloni postigao autogol.

"Imam 34 godine, znam da ljudi pričaju o autogolu, ali radije igram hrabro i bacam se tamo gdje nitko neće pa i po cijenu opasnosti od autogola, nego da igram na sigurno. Moram se boriti i davati sve za suigrače. Ovo mi je jedan od najboljih dana u karijeri. Prije utakmice vidio sam koliko navijači vjeruju i suigračima sam poručio da moramo i mi onda vjerovati. Najgore što nam se moglo dogoditi je da ne prođemo dalje, a najbolje..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!