Nogomet

Klopp: "Zabili smo im pet golova i primili samo jedan. Takve brojke inače nisu moguće"

Sportnet • srijeda, 11.04.2018.
Klopp: "Zabili smo im pet golova i primili samo jedan. Takve brojke inače nisu moguće"
Foto: EPA

Nakon pobjede u uzvratnom susretu protiv Manchester Cityja (1:2) i prolazu u polufinale Lige prvaka, trener Liverpoola Jurgen Klopp djelovao je iznimno sretno i ponosno...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon jučerašnjeg uzvratnog susreta četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Liverpoola, lijepo je bilo vidjeti slike slavlja navijača. Dok je par tisuća Liverpoolovih navijača oduševljeno pjevalo i skandiralo svojim idolima, trener Jurgen Klopp vidno dirnut i uzbuđen gledao je prema tribinama svjestan velike pobjede koju su ostvarili.

"Zabili smo pet golova Manchester Cityju i primili samo jedan. Takve brojke inače nisu moguće. Dečki su pronašli rješenje u drugom dijelu. Imali smo dvije ili tri prilike u prvom poluvremenu, tako da je bilo prilično lagano meni i igračima gledati rasplet utakmice", prenosi izjavu Kloppa britanski BBC.

Klopp je bio iznenađen i mogućim protivnicima u polufinalu. Rijetko tko bi vjerovao u rasplet utakmice Rome i Barcelone da nije gledao susret. Barcelona je ispustila prednost 4:1 i ispala iz daljnjeg natjecanja.

"Hodao sam po stepenicama kada mi je netko rekao. Mislio sam da je riječ o šali. Ne želim podcijeniti Romu. Ostali su bez Salaha i u polufinalu su. To je nešto posebno. Mislim da bi normalno finale bilo između Manchester Cityja i Barcelone, ali oni su ispali. Ipak i dalje su tu dvije jake momčadi te Roma i mi. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali nema smisla o tome sada razmišljati", zaključio je Liverpoolov trener.

Dok je Klopp mogao mirno zaspati i uživati u lovorikama, s druge strane Pep Guardiola nije imao razloga za slavlje. Iako sezona nije u potpunosti promašaj jer je Manchester City gotovo sigurno prvak Engleske, ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka neće dobro sjesti svima u klubu. Guardiola je bio i isključen te je drugo poluvrijeme proveo na tribinama.

"U prvom dijelu napravili smo apsolutno sve. S tri igrača u posljednjoj liniji, kreirali smo prilike, kontrolirali kontranapade. Drugo poluvrijeme bilo je drugačije", rekao je Guardiola. "Rekao sam sucu da je u krivu. Nisam ga vrijeđao. Samo sam mu rekao da je bio jedanaesterac i pogodak. Kada lopta dolazi od Milnera to nije zaleđe. Trebalo je biti 2:0 na poluvremenu. U ovakvim utakmicama i ovom natjecanju, značaj toga je prevelik".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!