Tenis

Nikola Mektić u paru s Peyom za 40 minuta do četvrtfinala

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.04.2018.
Nikola Mektić u paru s Peyom za 40 minuta do četvrtfinala
Foto: FaH

Nikola Mektić i Alexander Peya projurili su u četvrtfinale ATP turnira u Marrakechu. Za prolaz im je trebalo samo 40 minuta za vrijeme koji su potpuno nadigrali Ahoudu i Idmbareka...

Marokanci s pozivnicom Amine Ahouda i Yacine Idmbarek bili su lagan zalogaj za prve nositelje turnira u Marrakechu Nikolu Mektića i Alexandera Peyu.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac i njegov austrijski kolega za samo 40 minuta stigli su do pobjede pri čemu su ispustili samo dva gema.

Posebno impresivno izgledali su u prvom setu koji su dobili za 14 minuta sa 6:0 izgubivši ukupno samo pet poena u cijelom setu. Svih pet Marokanci su uzeli na svom servisu ostavši bez ikakve šanse na servisu hrvatsko-austrijskog para.

U drugom setu domaća kombinacija iznenadila je Mektića i Peyu te breakom povela s 2:1, ali nakon toga nastavilo se u ritmu iz prvog eta. Ponovno apsolutna dominacija i u konačnici glatka pobjeda 6:0, 6:2.

Bilo je to tek lagano zagrijavanje za prve nositelje koji će zasigurno imati puno teži posao u nastavku turnira. Četvrtfinale im donosi već ozbiljnije protivnike Sandera Arendsa i Adila Shamasdina.

ATP Marrakech, prvo kolo parova:
Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija, 1) - Amine Ahouda/Yacine Idmbarek (Maroko/Maroko, WC) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!