Tenis

Donna Vekić pokazala oba lica, ali na kraju slavila protiv Rumunjke Cadantu

Sportnet • srijeda, 11.04.2018.
Donna Vekić pokazala oba lica, ali na kraju slavila protiv Rumunjke Cadantu
Foto: FaH

U prvom kolu WTA turnira u švicarskom Luganu, Donna Vekić je svladala kvalifikanticu, rumunjsku tenisačicu Alexandru Cadantu s 2:0 u setovima...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se meč trebao održati na otvorenom, zbog kiše koja je gotovo cijelo popodne padala u Luganu, organizatori su odlučili meč premjestiti u dvoranu kako ne bi dodatno poremetili raspored natjecanja.

Donni Vekić to nije zasmetalo te je odlično otvorila meč protiv Rumunjke Alexandre Cadantu. Već u prvom gemu, Vekić oduzima servis protivnici te vrlo brzo dolazi do prednosti u prvom setu. Izvrsno je igrala hrvatska tenisačica te je još dva puta, u trećem i petom gemu, napravila break te prilično uvjerljivo došla do prilike da bez izgubljenog gema osvoji prvi set.

U posljednjem, šestom gemu, Cadantu je imala 15:40, no Vekić se uspješno brani i nakon najdužeg gema u setu dolazi do 6:0. Drugi set počeo je slično kao i prvi. Vekić oduzima servis te se očekivao lagan posao u nastavku meča. Ipak, Cadantu uzvraća udarac te vraća break već u sljedećem gemu.

Nakon tog breaka meč ulazi u potpuno neizvjesnu fazu te slijede prilično loši servisi igračica. Čak pet puta su igračice gubile servis. Prvo je Cadantu došla do prednosti 4:2 pa ga ponovno izgubila u sljedećem gemu. Vekić je imala 5:4 i servis za set, no lošom igrom dopušta protivnici 0:40 i lagani gubitak velike prilike.

Za razliku od odlično odigranog prvog seta, u drugom je Vekić pokazala potpuno drugačije lice i odigrala puno ispod vlastitih mogućnosti, ali i razine 55. tenisačice na svijetu. Vekić ponovno radi break pri rezultatu 5:5 i ponovno dolazi do šanse da svojim servisom zaključi meč. Taman kada se mislilo da Cadantu više neće imati snage za otpor, Vekić griješi.

Čak pet meč lopti bilo je potrebno hrvatskoj tenisačici da do kraja slomi otpor Rumunjke i konačno sa 7:5 osvoji drugi set i pobjedom prođe u drugo kolo natjecanja. U drugom kolu Vekić bi trebala ići na pobjednicu meča između Svetlane Kuznjecove i Mone Barthel. Prilično je izvjesno da protiv koje god tenisačice igrala, Vekić mora pružiti puno bolju igru ako želi proći dalje.

WTA Lugano, 1. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Alexandra Cadantu (Rumunjska, Q) 6:0 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!