Nogomet

Buffon: "Ne možeš tako uništiti nečije snove, sudac mora biti svjestan razmjera katastrofe koju je prouzročio"

Branimir Korać • četvrtak, 12.04.2018.
Buffon: "Ne možeš tako uništiti nečije snove, sudac mora biti svjestan razmjera katastrofe koju je prouzročio"
Foto: EPA

Najrazočaraniji i najljući čovjek na travnjaku bio je Gianluigi Buffon. U možda posljednjem nastupu u Ligi prvaka isključen je u 94. minuti nakon što je minutu ranije dosuđen kazneni udarac za Real Madrid...

Buffon je bio najžešći u prosvjedima nakon što je Mike Oliver dosudio kazneni udarac za Real Madrid. Nakon susreta nije bio ništa mirniji i imao je puno toga poručiti engleskom sucu.

"Kontakt je bio desetina penala. Znam da je sudac vidio to što je vidio, ali ovo je u najmanju ruku dvojbena situacija. U dvojbenoj situaciji u 93. minuti kada smo mi zakinuti za čisti penal u prvom susretu, ne može se dosuditi. Dali smo sve od sebe, ali ljudsko biće uništilo je naše snove o preokretu dvojbenom odlukom. Ako nemaš čvrst karakter za suditi ovakvu utakmicu na ovakvom stadionu, onda ti je mjesto na tribinama sa ženom i djecom, Spriteom i čipsom u ruci. Ne možeš uništiti nečije snove na taj način, umjesto srca u grudima ima kantu za smeće. Mogao sam svašta reći sucu u tom trenutku, ali on jednostavno mora shvatiti razmjere katastrofe koju je napravio. Ako se ne možeš nositi s pritiskom i nemaš hrabrosti za odluku, onda ti je mjesto na tribinama, a ne na travnjaku."

"Sudac je ispustio konce i to mogu prihvatiti, ali ne mogu prihvatiti da je on sudio ovakvu utakmicu na ovakvom mjestu i u ovakvoj atmosferi s ovako uglednim protivnicima. Čovjek bez karaktera ne smije suditi ovakve susrete. Ako dosudiš ovakav penal u 93. minuti, ako isključiš igrača koji nikada u karijeri zbog prigovora nije isključen, u njegovoj zadnjoj utakmici u ovom natjecanju, onda si životinja."

Buffon na kraju svega čestita Real Madridu na prolazu za koji tvrdi kako je ipak zaslužen.

Embed from Getty Images

"Možeš imati 18 sudaca, ali riječ je o osjećaju. Moraš pogledati prvu utakmicu i vidjeti što se tamo dogodilo, a nakon svega toga nam se dosudi kazneni udarac u 93. minuti u sličnoj situaciji. Real Madrid zaslužio je prolaz kroz dvije utakmice, želim mu sve najbolje i uvijek mi je bila čast igrati protiv njega, ali mi smo ovdje u najmanju ruku zaslužili produžetke. U utakmicu smo ušli znajući da imamo 0.0000005 posto šansi, ali jako sam ponosan na ovu momčad i kako se borila i izgledala. Žalimo na kraju, ali smo i bijesni."

"Razočaran sam što sam ostavio na kraju momčad s igračem manje i kao što sam rekao, prolaz Real Madrida je zaslužen, stisnuli smo im ruku i idemo dalje. U nedjelju ćemo izaći izrazito ljuti na travnjak. Jako ljuti."

Nesretnik koji će na ljuti Juventus je Sampdoria, u nedjelju od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2018. u 13:26
    Sve to štima, ali sudac je jasno vidio situaciju i dosudio kao prekršaj nasrtaj s leđa na igrača koji u 100 postotnoj situaciji za gol prima loptu na prsa.
    Obrisan korisnik
  • h-tomek12.04.2018. u 08:49
    Da, u pravu je. Iako sam veliki navijač Reala, onaj mini kontakt koji je postojao nije dovoljan za penal i u bilo kojoj drugoj situaciji, a kamoli ovdje, u 93. minuti, uzimajući u obzir sve što se događalo u ove dvije utakmice.
    h-tomek
  • narada10812.04.2018. u 01:36
    nema se sta dodati, Gigi.
    narada108