Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 11.04.2018, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 1:3 Juventus
Juventus

VIDEO: Ružan kraj utakmice u Madridu, Ronaldo iz penala uništio spektakularan povratak Mandžukića i društva

Dario Dodić • srijeda, 11.04.2018.
VIDEO: Ružan kraj utakmice u Madridu, Ronaldo iz penala uništio spektakularan povratak Mandžukića i društva
Foto: EPA

Fantastičnu utakmicu odigrao je Juventus u Madridu, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nadoknadio je Juve zaostatak od 3:0 iz prve utakmice na krilima maestralnog Marija Mandžukića. Čekali su se produžeci kada je za Real dosuđena najstroža kazna, koju je u pogodak pretvorio Cristiano Ronaldo, u vjerojatno posljednjoj utakmici u Ligi prvaka Gigi Buffon je zaradio crveni karton...

Sve čari nogometa mogle su se doživjeti večeras na Santiago Bernabeuu. Nogomet je sport u kojem često rečenice počinju s "nikad dosad" ili "po prvi puta u povijesti", a takvu je rečenicu krenuo pisati Juventus u Madridu. Teško da je itko vjerovao kako nakon domaćeg poraza od 3:0 Juve može išta tražiti na gostovanju kod Kraljevskog kluba, malo tko je vjerovao, ali to je nogomet.

Što zbog opuštenog Reala, što zbog nabrijanog Juventusa i maestralnog Marija Mandžukića, već riješena utakmica brzo je postala neizvjesna. Već nakon 76 sekundi gosti vuku kontru, uočio je Khedira samog Mandžukića, hrvatski napadač glavom šalje loptu pod gredu, bio je to najbrži pogodak koji je Real ikad primio na svom travnjaku u Ligi prvaka.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Ne može se reći da su domaći igrali loše. Dominirali su posjedom, kreirali niz prigoda, ali lopta nije htjela u gol. Posebno je raspoložen bio Cristiano Ronaldo, ali s druge strane još je bolji bio Gigi Buffon. Živuća legenda na vratima Juventusa ni pod razno se u svom posljednjem nastupu u Ligi prvaka nije htjela oprostiti već u četvrtfinalu. Na kraju se Buffon od elitnog natjecanja oprostio na najružniji mogući način.

U samoj završnici prvog dijela Juve se potpuno vraća u igru. Ovog je puta za ubačaj zadužen bio Lichtsteiner, kojeg je nezadovoljni Allegri u igru ubacio umjesto slabašnog De Sciglia nakon 15-ak minuta igre, ponovno glavom poentira sjajni Mandžukić. Deset od 20 golova koje je postigao u Ligi prvaka Mandžo je zabio glavom, Juve je postao jedini klub čija su dvojica igrača zabila dva gola Realu na Bernabeuu u Ligi prvaka (Del Piero i Mandžukić).

Mogao se Real vratiti među žive u posljednjim trenucima prvog dijela, s lijeve je strane slobodnjak izveo Kroos, Varane glavom loptu šalje u gredu.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Nastavak je donio bolju igru Reala, momčad Zinedinea Zidanea, čija bi karijera u Madridu izgledno završila da je večeras ispao iz Lige prvaka, našla se u neočekivanoj situaciji, vrag je odnio šalu i domaćima je pod hitno trebao pogodak.

No, umjesto pogotka stigao je kiks Keylora Navasa. Istekle su točno dvije trećine susreta, Navas slabo reagira na ubačaj Coste, ispada mu lopta iz ruku, krade je Matuidi i zabija za 3:0 Juventusa. Imali smo utakmicu.

Sve je bilo spremno za produžetke, svaki neutralan navijač im se veselio, ali sudbina je htjela drugačije. Ronaldo je naumio proći u polufinale, jedan ubačaj je u posljednjim trenucima sudačke nadoknade spustio na Luisa Vazqueza, kojeg s leđa taman kad se spremao na udarac ruši Benatia, sudac Oliver pokazuje na bijelu točku.

Možda start nije bio najčvršći, ali teško je reći da je engleski sudac donio pogrešnu odluku. S tim se nisu složili igrači Juventusa, poludio je Gigi Buffon koji je znao da ga Oliver tjera u europsku mirovinu, tko zna što je rekao sucu, Oliver mu daje izravni crveni karton. Podsjeća ovakav epilog na ono Zidaneovo udaranje glavom Materazzija, ružan je to završetak za jednu ovakvu legendu. Iako, možda još nije vrijeme za kraj, Buffon je večeras bio maestralan i nije nezamislivo očekivati ga i iduće sezone među Juventusovim vratnicama.

Dugo su trajale prepirke sa sucem, na gol je stao Szczesny, Ronaldo je bio više nego siguran, Real Madrid ide u polufinale Lige prvaka, san o obrani titule još živi.

Mario Mandžukić odigrao je fenomenalnih 90 minuta u dresu Juventusa i vjerojatno jednom zauvijek začepio usta vječnim kritičarima i dokazao o kakvoj je igračini i borcu riječ, šteta je što za trud nije nagrađen prolaskom iako se ne može reći da ga Real nije zaslužio.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Luka Modrić bio je u igri do 75. minute, zamijenio ga je Mateo Kovačić.

*Real Madrid - Juventus 1:3 (Ronaldo 90'+7/Mandžukić 2', 37', Matuidi 61')

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma3:0Barcelona
Manchester City1:2Liverpool
Bayern0:0Sevilla
Real Madrid1:3Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.04.2018. u 17:52
    htio bih viditi tog covjeka koji bi ostao miran kao igrac Juve-a, pog. kao jedan Buffon koji je na kraljevski nacin htio zavrsiti evropsku karijeru. Sve su napravili, fino pripremili da barem imaju sansu za produzetke, cak su jos imali pravo na jednu izmjenu. Igra se produzetak, mora da su zadnje... [više na forumu]
    narada108
  • Marsonia12.04.2018. u 13:20
    Kako lijepo i hladno novinar provuče da je penal čist i nesporan. Cijeli svijet bruji o u najmanju ruku dvojbenoj situaciji, a naš će novinarčić lagano i max neutralno pogurati ovo smeće od odluke. Krajnje neprofesionalno.
    Marsonia
  • Sejlor12.04.2018. u 00:32
    Isa san na maturalac u Barcelonu, i tad sam zavolio sve vezano za Madrid!
    Sejlor
  • pikepiletina11.04.2018. u 23:43
    Sejlor, prilično dobro poznaješ hrvatski pravopis, s obzirom da si iz Madrida
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik11.04.2018. u 23:38
    Mislim da Ligu prvaka više nebi trebalo ni igrati, koji je smisao odigravanja svih tih silnih utakmica, može se jednostavno na kraju sezone naslov dodijeliti Real Madridu, a oni samo neka si broje 12, 13,...15,...25....ionako nitko drugi ne smije.
    Obrisan korisnik