Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 10.04.2018, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 1:2 Liverpool
Liverpool

VIDEO: Jalovi Manchester City ispao, Liverpool na pogon Salaha i Firmina slavio i na Etihadu

Sportnet • utorak, 10.04.2018.
VIDEO: Jalovi Manchester City ispao, Liverpool na pogon Salaha i Firmina slavio i na Etihadu
Foto: EPA

Nakon slavlja u prvoj utakmici protiv Manchester Cityja, Liverpool je i u uzvratnom susretu došao do pobjede te tako ukupnim rezultatom 5:1 došao do polufinala Lige prvaka...

PIŠE: Jan Šneler

Iako su imali kontrolu tijekom cijele utakmice i veći broj udaraca, nogometaši Manchester Cityja nisu uspjeli u naumu da nadoknade tri gola zaostatka. Činjenica da je Manchester City u dva susreta postigao jedan pogodak govori kako igra Cityja ipak nije bila do kraja konkretna nego prilično jalova.

Ipak navijači Manchester Cityja nisu mogli poželjeti bolji početak utakmice. Nakon dvije minute utakmice, stoper Liverpoola Virgil Van Dijk poigravao se na rubu igrališta što je iskoristio Raheem Sterling te mu oteo loptu. U polukontri, Sterling ubacuje u sredinu gdje je neometan Gabriel Jesus poslao loptu u mrežu.

U uvodnim minutama Liverpool je izgledao potpuno izgubljeno i prijetilo je da u početnoj fazi susreta Manchester City napravi veliki korak u preokretu. Pritiskao je City u prvom poluvremenu, no dugo pravih prilika nije bilo. Ipak, u 39. minuti Bernardo Silva ima solidnu priliku, no prilično loše puca pored gola.

Najveća prilika za City došla je pred kraj prvog dijela. Bernardo Silva je silovito pucao, ali je lopta odsjela na stativi. Svega minutu kasnije, Leroy Sane je postigao pogodak, ali je španjolski sudac poništio pogodak zbog nedozvoljene pozicije njemačkog napadača. Dvojbena situacija u kojoj su suci u velikim problemima. Iako je Sane bio u zaleđu, čini se da je James Milner posljednji igrao loptom te u tom slučaju nema govora o nedozvoljenoj poziciji. Zbog ove situacije Pep Guardiola žestoko je prosvjedovao kod sudaca prilikom odlaska na odmor te je poslan na tribine.

Iako je City prijetio, sve bi bilo uzaludno da je Alex Oxlade-Chamberlain bio precizan u 41. minuti. Dupli pas su odigrali Oxlade-Chamberlain i Mohamed Salah, engleski nogometaš je i prešao vratara Edersona, no bio je pozicioniran previše iskosa da uputi ozbiljniji šut.

Iako je dominirao gotovo cijelo prvo poluvrijeme, City nije kreirao prevelik broj izglednih prilika. U drugom dijelu, Jurgen Klopp ipak je smirio momčad i Liverpool je puno konkretniji i kompaktniji izašao u drugom dijelu. Ponovno je Manchester City krenuo napadački, ali ništa spektakularno nije se dogodilo.

Prvi put kad je Liverpool smirio loptu i povezao nekoliko dodavanja, Manchester City se nije snašao. Sve je u 56. minuti pokrenuo Wijnaldum, lopta je poslana Salahu koji lijepo dodaje Sadiju Maneu. Mane pokušava sam, prolazi i vratara Edersona koji ne uspijeva zaustaviti već odbiti loptu, ali samo do Salaha koji zabija za 1:1.

Bilo je jasno kako je tu utakmica gotova. City je potpuno pao, bilo je vidljivo po licima igrača da ne vjeruju da više mogu nešto napraviti. Nastavili su gomilati posjed domaći, pokušavati nešto, ali ništa konkretnije nisu uspjeli iskreirati. Na trenutke je bilo vidljivo kako pretjerano guše loptu i nastoje prevelikim brojem dodavanja doći do pogotka.

Uz sve to, greška braniča Otamendija u 77. minuti potpuno je riješila pitanje prolaza. Katastrofalno je reagirao argentinski stoper, loptu je pokupio Brazilac Roberto Firmino koji lijepim i preciznim udarcem od stative zabija za 2:1 vodstvo Liverpoola. Pokazat će se kasnije i za konačni rezultat jer do kraja susreta nikakvih ozbiljnijih šansi nije bilo.

Kada se sve uzme u obzir, Liverpool je zasluženo došao do prolaska u polufinale, iako možda i u današnjem susretu nije zaslužio pobjedu. S druge strane, Manchester City nije pokazao pretjerano kvalitetne reakcije u mnogobrojnim situacijama. City je definitivno pokazao kako mu možda u završnici sezone nedostaje timskog duha jer već nekoliko puta u ključnim trenucima igrački i rezultatski pada.

Što se tiče hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, koji je bio na golemim iskušenjima danas, njegovih 90 minuta za Liverpool može se ocijeniti iznimno visokom ocjenom. Iako nekoliko puta nesiguran, Lovren je u globalu bio pravovremen i čvrst. Za prvi pogodak nije kriv, a činjenica da je u 180 minuta protiv Manchester Cityja, Liverpool primio samo jedan gol, dovoljno govori o kvaliteti stoperskog para.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma3:0Barcelona
Manchester City1:2Liverpool
Bayern0:0Sevilla
Real Madrid1:3Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!