Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 11.04.2018, 20:45 h
Bayern
Bayern 0:0 Sevilla
Sevilla

VIDEO: Bayern šesti put u zadnjih sedam sezona u polufinalu Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 11.04.2018.
VIDEO: Bayern šesti put u zadnjih sedam sezona u polufinalu Lige prvaka
Foto: EPA

U sjeni drame u Madridu, Bayern je izborio prolaz u polufinale domaćim remijem protiv Seville. U gostima su Bavarci odradili većinu posla, slavili s 2:1 i u Münchenu im je bio dovoljan i remi bez pogodaka za prolaz u polufinale...

Bayern nije dopustio dramu kroz kakvu su prolazili Barcelona i Real Madrid već je mirno i bez previše nervoze dovršio posao protiv Seville. Već nakon pobjede u Sevilli 2:1 odškrinuo je vrata polufinala, a na svom travnjaku odigrao je bez pogodaka što je opet bilo dovoljno za prolazak dalje.

I dok su svjetla pozornice potpuno bila okrenuta prema Madridu gdje je Juventus pripremao čudo, a onda na kraju izbačen iz Lige prvaka kaznenim udarcem u posljednjim trenucima susreta, u Münchenu je odigrana utakmica kakva se u neku ruku i očekivala. Bayern je kontrolirao situaciju na terenu, Sevilla je sporadično prijetila, ali kvaliteta je ipak bila na strani domaćina.

Domaćin je od početka imao konce igre u svojim rukama i u osmoj minuti stigla je prva prilika. Robert Lewandowski dobro je pucao glavom, ali David Soria bio je na pravom mjestu i prebacio loptu preko grede u korner.

Embed from Getty Images

Sevilla je prijetila iz brze tranzicije i pokušavala tako iznenaditi, a u 17. minuti prva neugodnost pred vratima Ulreicha. Sarabia je dobro ubacio prema Correi, ali on je reagirao dosta loše i vratara Bavaraca lakoćom je pokupio tu loptu.

U završnici prvog dijela u prilici za pogodak našao se i Franck Ribery, no Soria je još jednom bio na mjestu. Bayern nije briljirao u prvih 45 minuta, ali i to je bilo sasvim dovoljno da rutinski održava utakmicu u onim vodama koje mu odgovaraju.

Odmah na startu drugog dijela mogao je povesti, no još jednom Lewandowski nije uspio poslati loptu u mrežu nakon asistencije Rafinhe.

Embed from Getty Images

Sevilla je najbliže pogotku došla u 60. minuti kada je Navas izveo slobodni udarac, Correa je odlično pucao glavom, ali greda je spasila domaćina od pogotka.

Bio je to znak Bayernu da pojača angažman i podigne igru, još uvijek nije igrao onako kako može, ali barem je spriječio goste da mu stvaraju veće probleme te je zadržao tih 0:0.

U završnici susreta Sevilla je ostala i bez isključenog Corree nakon zakašnjelog prekršaja nad Martinezom, a Bayern je s ovih 0:0 prošao dalje, u šesto polufinale u posljednjih sedam sezona.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma3:0Barcelona
Manchester City1:2Liverpool
Bayern0:0Sevilla
Real Madrid1:3Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!