Košarka

VIDEO: Sjajan nastup Žižića i Šarića za kraj regularnog dijela sezone, Wolvesi u susretu odluke izbacili Nuggetse

Branimir Korać • četvrtak, 12.04.2018.
VIDEO: Sjajan nastup Žižića i Šarića za kraj regularnog dijela sezone, Wolvesi u susretu odluke izbacili Nuggetse
Foto: EPA

Završen je regularni dio sezone u NBA ligi i poznati su svi sudionici doigravanja. Posljednji koji su uhvatili doigravanje su Minnesota Timberwolvesi, a zadnjeg dana regularnog dijela sezone među Hrvatima su najbolji bili Dario Šarić i Ante Žižić...

Dario Šarić vratio se na odličan način nakon što je dan ranije na parketu proveo samo 13 minuta i napustio igru nakon udarca laktom Johna Collinsa. U ogromnoj pobjedi 76ersa protiv Milwaukee Bucksa 130:95, Šarić je bio među najboljim pojedincima te je pomogao u ovom visokom slavlju.

Uništavanje Bucksa krenulo je od samog početka, prvu četvrtinu Sixersi su dobili s čak 46:18, imali su već u prvom poluvremenu za Buckse sramotnih 70:29 i do kraja susreta samo su odrađivali posao.

Ovo je 16. uzastopna pobjeda Sixersa, osigurali su treće mjesto na Istoku, a Markelle Fultz postao je najmlađi igrač u povijesti koji je stigao do triple-doublea.

Šarić je u ovoj pobjedi odradio 28 minuta te upisao 24 poena (7/12 za dva, 3/7 za tri, 1/3 slobodna) te uhvatio pet skokova i dodao jednu asistenciju.

Više koševa od Šarića ubacio je samo Justin Anderson, njih 25 uz tricu 5/12 te uhvaćenih šest skokova. Fultz je za 25 minuta ubacio 13 poena te uhvatio deset skokova i podijelio deset asistencija.

Kod neraspoloženih Bucksa Jabari Parker ubacio je 25 poena i uhvatio pet skokova, Malcolm Brogdon ubacio je 13 poena, a Giannis Antetokounmpo deset poena uz deset skokova.

Ante Žižić upisao je rekord karijere po broju poena u porazu Cavsa protiv New York Knicksa. Žižić je za 27 minuta s klupe ubacio 20 poena (7/9 za dva, 6/9 slobodna) te uhvatio sedam skokova čime je bio drugi strijelac i drugi skakač svoje momčadi.

LeBron James prvi put u karijeri odradio je sve 82 utakmice u regularnom dijelu sezone, ovdje je igrao tek prvih 11 minuta, a kada je Cavsima postalo jasno da će Sixersi razbiti Buckse i da ne mogu do trećeg mjesta, minutažu su dobili oni koji inače manje igraju.

Cleveland u doigravanje ulazi s četvrte pozicije, niže nego što su očekivali, ali svejedno će biti opasni. Osim Žižića istaknuli su se i John Holland s 21 poenom i pet skokova te Cedi Osman s 18 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kod Knicksa Luke Kornet zbacio je 23 poena, Trey Burke dodao je 19 poena uz devet asistencija i pet skokova, a Damyean Dotson 11 poena uz deset skokova.

Utakmica odluke igrana je u Minneapolisu gdje su Timberwolvesi ugostili Denver Nuggetse i nanijeli im poraz 112:106 u produžetku te tako osigurali prolaz u doigravanje. Bio je to dvoboj na sve ili ništa, ove dvije momčadi izravnim susretom odlučivale su o posljednjem sudioniku doigravanja.

Kao što se očekivalo, igralo se vrlo čvrsto i bez ikakvih kalkulacija, za njih jednostavno nije bilo prostora, a na kraju su Wolvesi predvođeni Jimmyjem Butlerom i Karl-Anthonyjem Townsom stigli do pobjede.

Nakon 14 godina bez doigravanja, Wolvesi napokon ulaze u njega i konačno im se isplaćuju visoki pickovi na draftu.

Butler je potvrdio kako je ozljeda prošlost i za 42 minute ubacio je 31 poen uz pet skokova i pet asistencija dok je Towns dodao 26 poena i 14 skokova. Kod Nuggetsa koji završavaju sezonu Nikola Jokić upisao je 35 poena uz deset skokova, Will Barton 24 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Jamal Murray 20 poena uz šest skokova i šest asistencija.

Oklahoma City Thunder svladao je Memphis Grizzlies u susretu u kojem je Russell Westbrook hvatao 16 skokova za drugu uzastopnu sezonu s triple-double učinkom u prosjeku. U tom je i uspio, uhvatio je 20 skokova i uz 19 asistencija bilježi prosjek od 25.4 poena, 10.3 asistencije i 10.1 skok po susretu. Domaćin je ovdje trebao pobjedu kako ne bi pao na osmo mjesto i igrao protiv Rocketsa, do nje je i došao predvođen s 40 poena Paula Georgea i 24 Stevena Adamsa. Dillon Brooks odigrao je utakmicu karijere kod Grizzliesa s 36 poena i sedam skokova.

Miami je pobjedom u produžetku protiv Toronto Raptorsa preskočio Milwaukee Buckse i došao do šeste pozicije na Istoku. Osim toga Wayne Ellington s osam trica došao je do ukupne brojke od 227 čime je postavio novi rekord Heata i ostavio iza sebe Damona Jonesa. Iako su Raptorsi osigurali jedinicu na Istoku, ovdje su nastupili sa svim adutima i odradili zagrijavanje za doigravanje. Predvodio ih je Kyle Lowry s 28 poena, deset skokova i devet asistencija, a kod domaćina Ellington je skupio 32 poena.

Pelicansi su glatkom pobjedom protiv Spursa osigurali šesto mjesto na Zapadu, a Spurse poslali na Warriorse. Slavili su s visokih 122:98 te u doigravanje ulaze s nizom od pet uzastopnih pobjeda. Jrue Holiday upisao je 23 poena i sedam asistencija, Anthony Davis 22 poena i 15 skokova, Nikola Mirotić 21 poen i 15 skokova, a Rajon Rondo 19 poena i 14 asistencija. Kod gostiju nitko više od 11 poena koliko su upisali LaMarcus Aldridge, Dejounte Murray i Tony Parker.

Mario Hezonja odigrao je možda i posljednju utakmicu u dresu Orlando Magica, a ako je bio oproštaj, bio je na dobar način. Magic je iznenadio Washington Wizardse koji su tražili pobjedu kako ne bi pali na osmo mjesto, no Orlando je bio bolji sa 101:95. Hezonja je za 32 minute ubacio 15 poena (0/4 za dva, 3/5 za tri, 6/7 slobodna), uhvatio osam skokova i podijelio šest asistencija, a jedini efikasniji bio je Rodney Purvis sa 16 poena i pet skokova. Kod Wizardsa Jodie Meeks ubacio je 18 poena.

Portland Trail Blazersi s Jazzerima su se borili za treću poziciju na Zapadu i divizijski naslov te su upisali pobjedu 102:93. Pitanje pobjednika riješili su i prije posljednje dionice, imali su ogromnu prednost koju su gosti samo smanjili u završnici susreta. Damian Lillard bio je odličan s 36 poena i deset asistencija, a CJ McCollum pratio ga je s 19 poena. Kod Jazzera po 17 poena ubacili su Ricky Rubio i Donovan Mitchell.

Los Angeles Lakersi i Los Angeles Clippersi od sezone su se oprostili međusobnim dvobojem, a Lakersi su slavili sa 115:100. Ivica Zubac dobio je 18 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (2/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio pet skokova i podijelio tri blokade. Josh Hart ubilježio je 30 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 130:95
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 98:110
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 112:106 produžetak
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 137:123
Boston Celtics - Brooklyn Nets 110:97
Chicago Bulls - Detroit Pistons 87:119
Miami Heat - Toronto Raptors 116:109 produžetak
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 122:98
Orlando Magic - Washington Wizards 101:92
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 102:93
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 100:115
Sacramento Kings - Houston Rockets 96:83

Parovi prve runde doigravanja:
Toronto Raptors - Washington Wizards
Boston Celtics - Milwaukee Bucks
Philadelphia 76ers - Miami Heat
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves
Golden State Warriors - San Antonio Spurs
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!