Tenis

VIDEO: Ivo Karlović iz petog pokušaja napokon srušio Nicka Kyrgiosa

Branimir Korać • subota, 14.04.2018.
VIDEO: Ivo Karlović iz petog pokušaja napokon srušio Nicka Kyrgiosa
Foto: EPA

Ivo Karlović igrat će u polufinalu ATP turnira u Houstonu. Karlović je odigrao odličan meč u četvrtfinalu gdje je preokretom svladao Nicka Kyrgiosa...

Četvrtfinale turnira u Houstonu donijelo je Ivi Karloviću vrlo težak zadatak, igrao je protiv Nicka Kyrgiosa, odličnog Australca koji je slavio u sva četiri ranija međusobna dvoboja.

Međutim posljednja dva susreta prošle godine bila su neizvjesna, Karlović je tu bio nadomak iznenađenja, ali oba puta Kyrgios se provukao. Osjetio je hrvatski tenisač u tim mečevima da ima šansu i iskoristio ju je ovog petka u Houstonu.

Zasluženo je Karlović slavio, bio je bolji, stvorio Kyrgiosu puno problema u drugom i trećem setu te na kraju odnio pobjedu. Trebalo je malo vremena Karloviću da uhvati ritam, ali kada je "ušao u udarac", podignuo razinu igre, Kyrgios je bio u problemima.

Jedino razdoblje igre u kojem Karlović nije izgledao dobro bio je sam početak meča. Nije dobro krenuo, Kyrgios je otvorio meč s 3:0 iskoristivši treću break priliku, no nakon toga nije imao faze dominacije.

Embed from Getty Images

Do kraja prvog seta obojica su bili stabilni na servisu i nije bilo novih prilika za breakove što je značilo kako je Kyrgios uzeo set sa 6:3.

Do 2:2 u drugom setu nastavila se ta igra bez break prilika, a onda Kyrgios dobiva svoju posljednju u meču i ne koristi je. Karlović niže čak pet gemova zaredom, uzima drugi set sa 6:2 nakon čega je propustio u drugom gemu trećeg seta odmah doći do breaka. Dvije prilike Kyrgios je spasio, ali nije se spasio kod 4:3 kada Karlović dolazi do velike prednosti i servisa za meč. Odradio ga je besprijekorno i sa 6:3 osvojio treći set te prošao u polufinale.

Velika pobjeda Karlovića koji je pogodio 18 aseva, imao 64 posto ubačaja prvog servisa i čak 13 poena više na reternu nego Kyrgios.

U polufinalu igrat će protiv Amerikanca Tennysa Sandgrena koji je u dva seta eliminirao Argentinca Guida Pellu.

ATP Houston, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Nick Kyrgios (Australija, 4) 3:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel14.04.2018. u 00:21
    bilo je dobrih poena. Kyrgios je malo slabije udarao, ali Karlović je konstantno podizao kvalitetu meča što je bilo užitak gledati
    andjel