Tenis

VIDEO: Donna Vekić bez četvrtfinala u Luganu, Njemica slavila u tri seta

Mihaela Bradovski • petak, 13.04.2018.
VIDEO: Donna Vekić bez četvrtfinala u Luganu, Njemica slavila u tri seta
Foto: EPA

Nakon silnih odgoda i problema s kišom, napokon su odigrani susreti drugog kola na WTA turniru u Luganu gdje je nastupila i Donna Vekić. Na žalost nije uspjela dohvatiti četvrtfinale, poražena je od Njemice Mone Barthel u tri seta...

Organizatori WTA turnira u Luganu vode bitku s kišom cijeli tjedan i napokon su uspjeli okončati drugo kolo. Program je u definitivnom zaostatku te bi u subotu trebali biti na rasporedu četvrtfinalni i polufinalni dvoboji. U slučaju kiše, program će najvjerojatnije biti prebačen u dvoranu.

Donna Vekić trebala je u četvrtak igrati protiv Mone Barthel, meč je zatim prebačen za petak ujutro, a u konačnici tek u poslijepodnevnim satima je i odrađen. U svoj toj neizvjesnosti i iščekivanju Njemica se bolje snašla i stigla do pobjede.

Prvi set Barthel je uzela sa 6:3 uz napravljen break sredinom seta kada je kod 3:2 Vekić imala 40:15, ali nije uspjela završiti posao, Barthel je došla do break lopte koju je odmah i iskoristila. Do kraja seta nije imala problema i sa 6:3 uzela je taj prvi set.

U drugom setu Vekić je preživjerla krizni gem kod 1:1 kada je spasila tri break lopte i odmah nakon toga došla je do prvog breaka u meču. Nije ga dugo zadržala, Barthel se vratila, ali kod 5:4 za Donnu ušla je u nove probleme i Vekić koristi set-break loptu u hvata treći seti.

U njemu su obje tenisačice lakoćom držale svoj servis do završnice kada kod 4:4 Barthel dolazi do 0:40, Vekić spašava dvije break lopte, ali ne i treću te Njemica dolazi do servisa za meč. na njemu je bila uspješna i prolazi u četvrtfinale.

I u drugom međusobnom dvoboju Barthel pobjeđuje Donnu, nakon Australian Opena prije tri godine, isto je napravila i u Luganu. U četvrtfinalu igrat će protiv druge nositeljice Elise Mertens.

WTA Lugano, drugo kolo:
Mona Barthel (Njemačka) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!