Tenis

Nikola Mektić i Alexander Peya tijesnom pobjedom do finala u Marrakechu

Sportnet • subota, 14.04.2018.
Nikola Mektić i Alexander Peya tijesnom pobjedom do finala u Marrakechu
Foto: FaH

Nikola Mektić i Alexander Peya izborili su finale turnira parova u Marrakechu. Prvi nositelji turnira za 80 minuta igre nadvisili su indijsko-njemački par, Divij Sharan/Jan-Lennard Struff. U finalu će igrati protiv francuskog para Benoit Paire/Edouard Roger-Vasselin.

AUTOR: Stipe Dedić

Nikola Mektić i Austrijanac Alexander Peya plasirali su se finale turnira u Marrakechu nakon što su za 80 minuta igre s 2:1 (6-3, 3-6, 11-9) u setovima srušili Indijca Divija Sharana i Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Za naslov u Maroku Mektić i Peya igrat će protiv Benoita Pairea i Edouarda Roger-Vasselina.

Mektić i Peya do prvog su breaka stigli u petom gemu prvog seta. Iskoristili su treću break loptu u gemu i poveli s 3:2, a break prednosti još je važniji kada uzmemo u obzir to da su u prethodnom gemu morali spašavati break priliku za protivnike.

Imali su Sharan i Struff već u sljedećem gemu priliku za povratak, no uspjeli su Mektić i Peya odagnati opasnost i povesti s 4:2 u gemovima. Do kraja prvog seta hrvatsko-austrijska kombinacija još je jednom slomila protivnike iskoristivši drugu loptu za break u devetom gemu i uzela tako prvi set rezultatom 6:3.

Break u posljednjem gemu prvog seta značio je i prednost prvog servisa u drugom setu. Nakon što su bez problema uzeli prvi gem na svom servisu, Mektić i Peya imali su tri prilike za break u drugom gemu, no Sharan i Struff uspjeli su se izvući i spriječiti da meč već u ranoj fazi druge dionice bude gotovo pa riješen.

Sharan i Struff su nakon velike borbe da ostanu u meču, već u sljedećem gemu došli do breaka i poveli s 2:1. Do kraja seta nisu dozvolili niti jednu break loptu na svom servisu, s tim da su uspjeli još jednom oduzeti servis Mektiću i Peyi za konačnih 6:3, tako da je o pobjedniku meča odlučio super tie-break.

Mektić i Peya bolje su ušli u posljednji set, poveli s 3:1, no Sharan i Struff uzeli su četiri poena u nizu i okrenuli rezultat na svoju stranu. Festival izgubljenih servisa nastavio se s dva mini-breaka u dva naredna poena, tako da je nakon deset odigranih poena na semaforu stajalo 6:4 za Sharana i Struffa.

Hrvatsko-austrijski par uspio je osvojiti dva poena u nizu i izjednačiti na 6:6. Imali su Mektić i Peya meč loptu na svom servisu nakon što su kod rezultata 8:8 oduzeli servis protivnicima, no nisu ju uspjeli iskoristiti. Ono što nisu uspjeli napraviti na svom servisu, Mektić i Peya učinili su dva poena kasnije mini-breakom. Kod rezultata 10:9 uzeli su poen na servisu protivnika i s konačnih 1:9 u trećem setu došli do vrijedne pobjede i finala Marrakecha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!