Tenis

Druga nositeljica sredila Bjeloruskinju u polufinalu Lugana, sljedeća je čeka u finalu

Mihaela Bradovski • subota, 14.04.2018.
Druga nositeljica sredila Bjeloruskinju u polufinalu Lugana, sljedeća je čeka u finalu
Foto: EPA

Elise Mertens ako želi do titule u Luganu, morat će dovršiti posao protiv Fed Cup reprezentacije Bjelorusije. Nakon što je u polufinalu svladala Veru Lapko, u finalu će igrati protiv Arine Sabalenke...

Druga nositeljica turnira u Luganu Elise Mertens ujedno je jedina postavljena igračica koja je dogurala do polufinala, a bila je i tamo uspješna. U četvrtom finalu u karijeri tražit će treću titulu, a protivnica će joj biti Arina Sabalenka kojoj je to drugo finale i još čeka na prvu ukupnu turnirsku pobjedu.

Inače subota je igračicama donijela dvostruki program zbog svih problema s lošim vremenskim uvjetima tijekom tjedna pa su tako odigrale prvo četvrtfinalne dvoboje, a u kasnijem dijelu programa odigrana su polufinala.

Mertens je imala vrlo naporan dan. Prvo je u četvrtfinalu igrala više od dva i pol sata protiv Mone Barthel i izvukla pobjedu 6:4, 5:7, 7:6, a onda je u polufinalu ponovno igrala tri seta i bila više od dva sata na terenu, ali je svejedno svladala Veru Lapko.

Belgijka je tijekom karijere imala dosta problema s ozljedama i ostaje za vidjeti u kakvom će stanju biti u nedjelju kada je na rasporedu finale. U subotu je odradila ukupno četiri sata i 45 minuta te bi umor mogao biti prevaga u finalnom dvoboju gdje je čeka Sabalenka.

19-godišnja Bjeloruskinja svoj posao odradila je u dva seta, prvo je u četvrtfinalu bila bolja od Camile Giorgi za samo 63 minute igre sa 6:3, 6:0 da bi u polufinalu nadigrala i Stefanie Voegele sa 6:4, 6:2 za sat i 11 minuta. Ukupno je dva i pol sata manje provela na terenu nego Mertens.

WTA Lugano, polufinale:
Elise Mertens (Belgija, 2) - Vera Lapko (Bjelorusija) 6:1, 4:6, 6:4
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Stefanie Voegele (Švicarska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!