Tenis

Nikola Mektić do treće titule i najboljeg rankinga u karijeri, s Peyom slavio u Marrakechu

Branimir Korać • subota, 14.04.2018.
Nikola Mektić do treće titule i najboljeg rankinga u karijeri, s Peyom slavio u Marrakechu
Foto: FaH

Nikola Mektić i Alexander Peya pobjednici su ATP turnira u Marrakechu. Ovo je Mektiću treća turnirska titula u karijeri, a ujedno je i ušao među 30 najboljih igrača parova u svijetu...

Nikola Mektić iz turnira u turnir sve više napreduje i polako ulazi u onaj elitni krug najboljih igrača parova. U posljednje vrijeme nastupa s Austrijancem Alexanderom Peyom, suradnja je odlična i nakon dva poraza u finalima ove godine, napokon su došli do titule.

U finalu turnira u Marrakechu svladali su Edouarda Roger-Vasselina i Benoita Pairea čime je Mektić stigao do svoje treće ATP titule u karijeri.

Prošle godine s Amerikancem Brianom Bakerom osvojio je turnire u Memphisu i Budimpešti, a treća tituča stigla je u Maroku u teškom finalu protiv Francuza.

Završilo je 7:5, 3:6, 10:7 za Mektića i Peyu koji su u subotu već odradili jedan težak meč u polufinalu, ali to ih nije spriječilo da upišu pobjedu i u finalu.

Paire i Roger-Vasselin do finala su bili prilično uvjerljivi, izbacili su i druge nositelje Marca Lopeza i Nenada Zimonjića, no na završnoj prepreci potpisali su kapitulaciju.

Mektiću ova pobjeda donosi pregršt novih bodova i prvi ulazak u Top 30 igrača parova. Od idućeg tjedna bit će 28. igrač svijeta što mu je ranking karijere. Inače u Top 10 nalaze se dvojica hrvatskih igrača i to Mate Pavić na petom i Ivan Dodig na desetom mjestu.

ATP Marrakech, finale:
Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija) - Benoit Paire/Edouard Roger-Vasselin (Francuska/Francuska) 7:5, 3:6, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!