Nogomet

VIDEO: Hector Herrera golčinom u 90. minuti vratio Porto na vrh ljestvice

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: Hector Herrera golčinom u 90. minuti vratio Porto na vrh ljestvice
Foto: EPA

Završnica portugalskog prvenstva donosi pravu dramu. Benfica je imala priliku napraviti ogroman korak prema naslovu prvaka, ali u Lisabonu je poražena od Porta golom u 90. minuti i sada se ona mora nadati kiksu glavnog konkurenta...

Kakva ludnica u završnici portugalskog prvenstva! Benfica je praktički bila pred naslovom prvaka, a onda se porazom u derbiju protiv Porta dovela u prilično tešku situaciju.

U ovaj dvoboj ušla je s bodom prednosti nad Portom, pobjeda bi je odvela na plus četiri i imala bi do kraja prvenstva mogućnost jednog poraza, a da pritom ne izgubi prvu poziciju.

S obzirom na raspored do kraja sezone, taj jedan poraz mogao je doći u gostima kod Sportinga dok bi u ostalim susretima trebala samo svladati Estoril, Tondelu i Moreirense te bi uzela naslov bez obzira na rezultate ostalih.

Međutim Porto joj je pokvario planove, u borbenom, ali kvalitetom ne pretjerano dobrom derbiju, slavio je 1:0 eurogolom Hectora Herrere iz 90. minute. Herrera je bez razmišljanja opalio s ruba kaznenog prostora i poslao loptu u gornji kut domaćeg gola i tako osigurao Portu tri boda.

Sada Porto ima dva boda prednosti na vrhu ljestvice i do kraja prvenstva igra protiv Setubala, Maritima, Feirensea i Vitorije Guimaraes. Sa svim pobjedama Porto je sigurno prvi, a ako Benfica ostane bez pobjede kod Sportinga, imat će luksuz i jednog kiksa.

U svakom slučaju očekuje nas drama vjerojatno do posljednjeg kola koje je na rasporedu za mjesec dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!