Tenis

Ante Pavić nakon velike borbe prošao u drugo kolo Guadalajare

Sportnet • utorak, 17.04.2018.
Ante Pavić nakon velike borbe prošao u drugo kolo Guadalajare
Foto: FaH

Ante Pavić pobjedom je otvorio Challenger u meksičkoj Guadalajari. Hrvatski tenisač teže je od očekivanog slavio protiv Edana Leshema i tako Izraelcu nanio deveti poraz u deset posljednjih mečeva.

AUTOR: Stipe Dedić

Ante Pavić uspješno je preskočio prvu prepreku na turniru u meksičkoj Guadalajari. Nakon dva i pol sata tenisa s 2:1 (7-5, 5-7, 6-3) u setovima slavio je protiv 299. igrača svijeta, Izraelca Edana Leshema i plasirao se u drugo kolo. Mogao je Pavić meč riješiti i u dva seta. Naime, nije hrvatski tenisač uspio iskoristiti dvije meč lopte na svom servisu u drugom setu, ali i ovako, uz puno drame, unaprijed se veselimo njegovom nastupu u drugom kolu.

Pavić je u prva tri servis gema prvog seta morao spašavati tri break lopte. Sva tri puta Pavić se uspješno obranio, a već je u sljedećem gemu izborio 0:40 na servisu Leshema, iskoristio prvu break loptu i poveo s 4:2. Izraelac je breakom uzvratio u desetom gemu i vratio se na 5:4, potom je u narednom gemu spasio dvije set lopte za Pavića, potom poravnao na 5:5.

Ante Pavić bez izgubljenog poena uzima svoj sljedeći servis, gem, a onda još jednom uzima sva četiri poena na servisu protivnika i osvaja prvi set rezultatom 7:5.

U drugom setu prvi je do breaka stigao Izraelac. U petom gemu iskoristio je prvu break priliku u setu i poveo s 3:2. Pavić je odmah u sljedećem gemu uzvratio istom mjerom i poravnao rezultat. Hrvatski tenisač kao da je uhvatio bolji vjetar od onog na kojem je plovio Izraelac i prvo je bez izgubljenog poena uzeo svoj servis gem, potom je još jednom slomio servis Leshema i poveo 5:3.

Do kraja je Pavić trebao uzeti svoj servis i potvrditi prolazak u drugo kolo turnira, no nije ni drugi set mogao proći bez drame. Naš tenisač propustio je dvije meč lopte na svom servisu, a onda i pokleknuo na prvoj break prilici u gemu i dozvolio Izraelcu povratak u meč. Leshem potom još jednom oduzima servis Paviću, onda nakon velike borbe uzima svoj servis i osvaja drugi set rezultatom 7:5.

U odlučujućem setu nije bilo ni blizu toliko dramatično. U prvih sedam gemova nije bilo oduzetih servisa, štoviše, nije bilo niti prilika za break. Prvu takvu izborio je i iskoristio Ante Pavić u osmom gemu i poveo s 5:3. Za razliku od prethodnog seta, u ovom je Pavić servisom uspio riješiti stvari. Iskoristio je treću meč loptu u setu, petu ukupno i plasirao se u drugi krug. Ante će u drugom kolu turnira igrati protiv boljeg iz meča između Roberta Quiroza i Dariana Kinga.

ATP Challenger Guadalajara, prvo kolo:
Ante Pavić (HRVATSKA) - Edan Leshem (Izrael) 7:5, 5:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!