Tenis

VIDEO: Nadal izgleda moćno, u polufinalu Monte Carla pregazio Dimitrova

Branimir Korać • subota, 21.04.2018.
VIDEO: Nadal izgleda moćno, u polufinalu Monte Carla pregazio Dimitrova
Foto: EPA

U borbi za naslov pobjednika Masters 1000 turnira u Monte Carlu naći će se Rafael Nadal i Kei Nishikori koji su na odličan način odradili polufinalnu zadaću...

Rafael Nadal izgleda moćno i kao da niti nije pauzirao zbog problema s ozljedom. Još se dobro sjećamo njegovog nastupa u Australian Openu gdje je predao Marinu Čiliću polufinalni meč i sve do prošlog Davis Cup vikenda bio je van terena. Međutim otkako se vratio apsolutno dominira i još uvijek nema izgubljen niti jedan set.

U Monte Carlu došao je do finala, a posljednja prepreka na tom putu bio mu je Grigor Dimitrov kojeg je svladao bez većih problema. Dimitrov "obožava" igrati protiv Nadala što potvrđuju i međusobni dvoboji, naime susreli su se 12 puta, a Nadal je čak 11 puta stigao do pobjede.

Nadal je u Monte Carlu u borbi za 31. titulu na Masters 1000 turnirima te ukupno 76. tituli u karijeri. Za Nadala je ovo finale važno i zbog ATP rankinga, naime ako izgubi od Keija Nishikorija, izgubit će prvu poziciju na ljestvici, a naslijedit će ga Roger Federer ni kriv ni dužan s obzirom da propušta zemljanu sezonu.

Meč s Dimitrovim bio je zanimljiv do završnice prvog seta. Tu je Dimitrov kod 5:4 odservirao dvije dvostruke servis pogreške, zatim lagani forhend poslao van terena i omogućio Nadalu 15:40 što ovaj i koristi. Nakon toga igrao je samo Nadal, Dimitrov se potpuno raspao i nije imao nikakve šanse.

Protivnik Nadalu u finalu bit će Nishikori koji ima jako puno razloga za zadovoljstvo. Ovo mu je prvo finale nakon velikih problema s ozljedom koja ga je udaljila s terena nekoliko mjeseci i nakon mukotrpnog povratka kroz koji je nastupao i na Challengerima, Nishikori je onaj stari.

U polufinalu je odigrao odličan meč protiv Alexandera Zvereva, bez obzira što je dan ranije u maratonu slavio protiv Marina Čilića. Ostalo je dovoljno snage i za Zvereva koji je također svladan u tri seta.

Monte Carlo, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 4) 6:4, 6:1
Kei Nishikori (Japan) - Alexander Zverev (Njemačka, 3) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!