Nogomet

Juniorska nogometna Liga prvaka: Poznati sudionici finala

Sportnet • subota, 21.04.2018.
Juniorska nogometna Liga prvaka: Poznati sudionici finala
Foto: Kristijan Komarica

Na stadionu Colovray u Nyonu odigrani su dvoboji polufinala juniorske nogometne Lige prvaka. U dva odigrana susreta postignuta su 22 pogotka, od toga 11 golova po utakmici. U finale su prošli Chelsea i Barcelona...

Chelsea je pobijedio Porto nakon izvođenja kaznenih udaraca. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2. U 29. minuti Daishawn Redan doveo je Engleze u vodstvo od 1:0, da bi u 40. minuti Diogo Queiros izjednačio je rezultat. Preokret i vodstvo Portugalcima donio je Joao Mario u 80. minuti

Ipak, šest minuta kasnije Joshua Grant vratio je predstavnika Engleske u igru pogotkom za 2:2. Iz udaraca s bijele točke vrijedi izdvojiti sedmu seriju u kojoj je vratar Chelseaja Jamie Cumming obranio udarac braniču Porta Diogu Bessi.

Barcelona je s igračem više pobijedila Manchester City 5:4. Kod Španjolaca dva pogotka postigao je Carles Perez, a jedan gol dodali su Alex Collado, Ricard Puig i Alejandro Marques. Kod Engleza dva pogotka postigao je Lukas Nmecha, a jedan Joel Latibeaudiere i Rabbi Matondo. U 36. minuti napadač Manchester Cityja Lorenzo Gonzalez dobio je drugi žuti i isključujući crveni karton zbog prekršaja nad braničem Barcelone Juanom Mirandom.

Finale se igra 23. travnja na stadionu Colovray.

Rezultati polufinala juniorske nogometne Lige prvaka:
Chelsea – Porto 2:2 (Redan 29, Grant 86/Diogo Queiros 40, Joao Mario 80; 5:4 – 11m),
Manchester City – Barcelona 4:5 (Latibeaudiere 19, L. Nmecha 24, 85, Matondo 70/Carles Perez 10, 42, Collado 23, Ricard Puig 31, Marques 44).

Finale: Chelsea – Barcelona.

Pripremio: Matej Kalem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!