Košarka

VIDEO: Sixersi se probudili na vrijeme i stigli do treće pobjede, Šarić blizu double-doublea

Petar Jenjić • subota, 21.04.2018.
VIDEO: Sixersi se probudili na vrijeme i stigli do treće pobjede, Šarić blizu double-doublea
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi nisu oduševili u četvrtoj utakmici prve runde doigravanja na gostovanju kod Miami Heata. Momčad Bretta Browna probudila se u završnici treće i početkom posljednje četvrtine, preokrenula dvoznamenkast zaostatak i stigla do pobjede 106:102...

26 izgubljenih lopti i mizernih 22.6% šuta za tricu - dvije su statističke kategorije pobjedničke momčadi. Philadelphia 76ersi nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali važnije od igre jest činjenica da će zapamtiti pobjedu koja ih je dovela na korak do prolaska u polufinale Istoka.

Sixersi su se probudili u završnici treće četvrtine, početkom posljednje dionice prešli i u vodstvo koje su uspjeli sačuvati do kraja utakmice, iako je Miami konstantno bio prijetnja. U tom razdoblju imali su tek tri izgubljene lopte, sve je radilo kako treba, a domaćin nije imao pravi odgovor.

Dario Šarić utopio se u sivilo svoje momčadi, ali ipak je bio vrlo blizu double-double učinka. Hrvatski košarkaš susret je zaključio s 11 poena (3/9 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2), osam skokova (šest napadačkih) i dvije asistencije za 29 minuta na parketu.

Jako dobro krenula je u današnja utakmica za hrvatskog košarkaša koji je i nakon prva tri susreta s odličnim učinkom nastavio gdje je stao. Šarić je ubacio sedam od 17 poena svoje momčadi koja je u drugoj polovici prve četvrtine preuzela rezultatski primat.

Iako su već za devet i pol minuta imali šest izgubljenih lopti, Sixersi su uspijevali čuvati vodstvo. Nije čudo s obzirom na to da je jednu manje imala domaća momčad. Promjenama u prvoj petorci došlo je i do promjene rezultata, a posljednji napad u prvoj četvrtini donio je Miamiju izjednačenje, Wayne Ellington pogodio je tricu za 26:26.

Poslije osam izmjena u vodstvu na otvaranju druge četvrtine nešto bolje igrao je domaćin. Utakmica je zaiskrila u drugoj polovici druge dionice, a sve je riješeno uz nekoliko dodijeljenih tehničkih.

Čak 17 izgubljenih lopti imala je Philadelphia u prvom poluvremenu iz čega je domaća momčad ubacila čak 20 poena. Prednost je mogla biti i dvoznamenkasta u korist domaćina u nekoliko navrata, ali u završnici Sixersi smanjuju na minus pet (56:51). Sa sudačkim kriterijem nije previše bio zadovoljan Šarić koji je od Jamesa Johnsona dobio udarac na nezgodno mjesto.

I u drugom poluvremenu Heat je koristio izgubljene lopte protivnika, a nakon ukupno 21., a druge Šarićeve došao je do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (72:62). Vrlo nervozan period u igri Sixersa domaćin nije uspio potpuno iskoristiti pa je Philadelphia ostala na prihvatljivom zaostatku. Zahvaljujući jako dobroj roli Ersana Ilyasove u završnici gosti su se uoči posljednje četvrtine spustili na četiri koša minusa (83:79).

Nastavili su Sixersi gdje su stali, u prve tri minute napravili seriju 8:0 i stigli do četiri koša viška (87:83). Iako nije igrao briljantnu utakmicu Ben Simmons došao je do prvog triple-double učinka u doigravanju čime je postao prvi rookie kojem je to pošlo za rukom još od Magic Johnsona 1980. godine. Imali su Sixersi momentum na svojoj strani, a dobar period igre začinio je Joel Embiid sjajnom blokadom.

Ipak, sama završnica bila je prilično neizvjesna, Miami je dva puta dolazio na minimalan zaostatak, no Sixersi su bili mirni i precizni u napadu kada je to bilo najpotrebnije.

Iako je imao sedam izgubljenih lopti, Ben Simmons odigrao je jako dobro kada je trebalo, a susret je zaključio sa 17 poena, 13 skokova, deset asistencija i četiri izgubljene lopte. Najmirnije ruke bio je J.J. Redick s 24 poena, a vrijedi izdvojiti i učinak Joela Embiida s 14 koševa, 12 skokova i pet blokada.

Dwyane Wade s 25 poena predvodio je Heat, dok je Goran Dragić dodao 20 koševa, a James Johnson 15 poena, osam skokova i pet dodavanja.

NBA doigravanje, prva runda:
Miami Heat - Philadelphia 76ers 102:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!