Nogomet

Kek: "Nagradila nas je želja, volja i ustrajnost"; Zekić: "Nije mi jasan kriterij večerašnjeg suđenja"

Sportnet • nedjelja, 22.04.2018.
Kek: "Nagradila nas je želja, volja i ustrajnost"; Zekić: "Nije mi jasan kriterij večerašnjeg suđenja"
Foto: FaH

Nakon teško izborene pobjede protiv Osijeka, trener Rijeke, Matjaž Kek, bio je zadovoljan osvojenim bodovima koji ih i dalje, matematički, ostavljaju u borbi za naslov, dok Zoranu Zekiću nije bio potpuno jasan kriterij suđenja...

AUTOR: Jan Šneler

Iznimno tvrda bila je utakmica između Rijeke i Osijeka. Kao što se i očekivalo, golova nije bilo mnogo, a na kraju je odlučivao jedan mali detalj, odnosno pogreška vratara Osijeka Marka Malenice. Usprkos toj grešci, Rijeka je zaslužila pobjedu jer je cijelu utakmicu bila puno konkretnija od Osijeka koji se pomalo iznenađujuće zatvorio i branio.

" Očekivano teško s puno duela i agresije. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitke igračima, nagradila ih je želja, volja i ustrajnost. Osijek se pokazao u organiziranom izdanju", prenose izjavu Matjaža Keka s konferencije za novinare službene stranice riječkog kluba.

Rijeci je svakako pomoglo što je Osijek posljednjih petnaestak minuta igrao s igračem manje. U 74. minuti drugi žuti karton dobio je Mirko Marić te tako dodatno otežao posao svojoj momčadi. Kek može biti zadovoljan izdanjem svoje momčadi u drugom dijelu. Uz potpunu kontrolu posjeda, Rijeka je dozvolila Osijeku svega jedan udarac na gol.

"Izmjenama u drugom dijelu tražio sam ritam i pritisak. Bili smo neodlučni u zadnjih tridesetak metara, imali smo dvije, tri šanse koje moraš realizirati u ovakvoj utakmici inače te ekipa kao Osijek može kazniti. Mislim da smo zasluženo pobijedili i da smo bili bolji", zaključio je trener Rijeke.

U osječkom taboru nemaju zamjerku na pobjedu Rijeke za koju je teško reći da nije zaslužena no trener Osijeka Zoran Zekić problem je vidio u sudačkom kriteriju. Po njemu, do isključenja nije smjelo doći.

"Svaka čast na atmosferi, odlično je bilo na Rujevici, čestitke Rijeci na trijumfu. Nije moj stil no stvarno mi nije jasan kriterij večerašnjeg suđenja. Marić dobije drugi žuti za start od kakvih je Čolak napravio barem šest oštrijih samo u prvom poluvremenu. Jedan nam je igrač isključen, jedan leži, jedan čeka ući u igru i - dobili smo gol u igri sedam na 10", prenose izjavu trenera Osijeka 24 sata.

Što se tiče nastavka prvenstva, Rijeci i Osijeku do kraja je ostalo još pet utakmica. Realno je za očekivati da će Osijek završiti na četvrtoj poziciji, dok se Rijeka i dalje nada borbi za naslov prvaka. Ako bi Hajduk danas slavio protiv Dinama, tri momčadi na vrhu bile bi unutar šest bodova, a sljedeći tjedan Rijeka gostuje kod Dinama. Upravo zato s Rujevice i dalje vjeruju da je sve još uvijek otvoreno.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!