Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, 22.04.2018, 17:00 h, Gradski stadion u Poljudu, Split
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Dalibor Conjar; četvrti sudac: Goran Pataki
Hajduk
Hajduk
Mijo Caktaš 25'
1:2(1:1) Dinamo
Mario Gavranović 14', 59'
Dinamo

VIDEO: Sjajan derbi na Poljudu, Mario Gavranović rastužio Splićane i gurnuo Dinamo na korak od titule

Dario Dodić • nedjelja, 22.04.2018.
VIDEO: Sjajan derbi na Poljudu, Mario Gavranović rastužio Splićane i gurnuo Dinamo na korak od titule
Foto: FaH

U odličnom derbiju igranom na Poljudu nogometaši Dinama svladali su Hajduk i tako stavili jednu ruku na novu titulu prvaka Hrvatske. Junak Modrih bio je Mario Gavranović, imat će za čime žaliti domaći nogometaši...

31. kolo Hrvatski Telekom Prve lige donijelo nam je najveći derbi hrvatskog nogometa. Na potpuno ispunjenom Poljudu Hajduk je u dobrom raspoloženju dočekao posrnuli Dinamo, s nadom da pobjedom može posve zakuhati utrku za prvaka. S tom je idejom birao početnu jedanaestoricu Željko Kopić, posložio je vrlo ofenzivan sastav, ideja je bila dobra, ali ne i realizacija, realizacija koja je Hajduk koštala barem boda.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Nešto je bolje u dvoboj ušao Dinamo, momčad Nikole Jurčevića gospodarila je travnjakom u prvih 20-ak minuta, posebno je raspoložen bio Hajrović, koji je i prvi priprijetio Letici. U sedmoj je minuti dobro tukao iz slobodnog udarca, ali mladi vratar Hajduka bio je na visini zadatka.

Ni deset minuta nije se igralo kada je i Gavranović po prvi puta ugrozio gol Hajduka. Lijepo se prošetao između dvojice domaćih braniča, da bi sve pokvario slabim udarcem, lopta odlazi kraj gola.

Brzo se iskupio bivši napadač Rijeke, u 14. minuti Dinamo je poveo. S lijeve je strane korner izveo Ante Ćorić, s prve vratnice glavom prebacuje loptu Benković, Doumbia s par metara glavom šalje loptu u gredu, na odbijancu je prvi bio Gavranović, lagano pogađa za 1:0 gostiju.

Prekidi su bili glavni problem Hajduka i zbog toga će Bili žaliti. Oba su gola Modri postigli nakon kikseva domaće obrane, iako je onaj za pobjedu još više išao na dušu domaćima.

Sudac Zebec dobro je odradio posao na Poljudu, nije značajnije oštetio jednu stranu. Možemo eventualno pričati o dvjema situacijama za jedanaesterac, jednoj za svaku stranu. Prvo je Soudanijev start s leđa na Gyurcsu protumačio čistim, slično je na drugoj strani zaključio kada je lopta u ruku pogodila Radoševića.

Probudio se Hajduk u drugoj polovici prvog dijela i odmah stigao do poravnanja. Ademi je u opasnoj zoni srušio danas sjajnog Gyurcsa, Mijo Caktaš krasnim golom iz slobodnog udarca s nekih 25 metara vraća Bile u egal.

Slika 4 od 4.
Foto: FaH

U razmaku od pet minuta mogao je Hajduk do potpunog preokreta, da je danas iznimno neraspoloženi Said odigrao usamljenog Futacsa, koji bi vjerojatno pogodio za vodstvo domaćih. Said se ipak s igračem na leđima odlučio za šut, lopta odlazi kraj gola.

Said je nekoliko minuta kasnije razljutio i mladog Leticu kada se maknuo iz živog zida što je umalo skupo koštalo Hajduk. Odlično je tukao Hajrović, ali brani još bolje Letica. Prije toga je na drugoj strani Gyurcso zatresao vratnicu.

I u drugi je dio bolje ušao Hajduk. Mogao je Futacs dovesti domaće u vodstvo nakon par minuta igre, ubacio je Said, Mađar tuče glavom, ali dobro reagira Livaković. Mora se pohvaliti oba vratara danas, bili su na visini zadatka.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Probudio se i Dinamo, nizale su se prigode s obje strane, a onda je u 59. minuti Dinamo ponovno poveo. Korner je s lijeve strane izveo Ćorić, Said slabo reagira na prvoj vratnici i promašuje loptu, koja u srcu kaznenog prostora Hajduka pronalazi usamljenog Gavranovića koji lako drugim golom vraća Modre u vodstvo.

Krenuo je u zatvaranje utakmice Jurčević, a u napad Kopić. Nizali su domaći prigode, najviše je prijetio Gyurcso, ali bez rezultatske promjene. Jednom je Mađarev odličan pokušaj obranio Livaković, jednom se na putu Hajdukovom izjednačenju ispriječila greda, dok je posljednju prigodu uprskao sam Gyurcso.

Slika 3 od 3.
Foto: FaH

Veseli što smo gledali nimalo prljavu i napadački sjajnu utakmicu. Utakmicu koja je vjerojatno Dinamu osigurala naslov prvaka. Utakmicu koje će se sjećati Hajdukovi igrači jer imali su igru, imali su prigode, ali ih nisu znali iskoristiti.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.04.2018. u 22:13
    po meni je Kopp napravio gresku sto nije izmjenio Saida nakon one druge greske, nakon koje je Dinamo vec mogao zabiti. Jer isti igrac je ponovio neodgovorno ponasanje u obrani
    narada108