Nogomet

Jurčević: "Fantastična utakmica i zaslužena pobjeda"; Kopić: "Nogomet je čudna igra"

Sportnet • nedjelja, 22.04.2018.
Jurčević: "Fantastična utakmica i zaslužena pobjeda"; Kopić: "Nogomet je čudna igra"
Foto: FaH

Odličnu utakmicu u 31. kolu HT Prve Lige odigrali su Hajduk i Dinamo, a više sreće i znanja ovoga puta imali su Modri koji su si tako trasirali put prema naslovu...

PIŠE: Jan Šneler

Ako je još postojala dvojba oko novog prvaka, pobjedom Dinama u Splitu ona je gotovo sigurno nestala. Dinamo ima osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka pet kola prije kraja, a sudeći po rasporedu teško je očekivati da bi to zagrebačka momčad mogla propustiti.

U današnjem susretu dva pogotka postigao je Mario Gavranović, oba nakon prekida te tako donio svojoj momčadi vitalnu pobjedu u prvenstvu. Trener Dinama Nikola Jurčević bio je vidno zadovoljan ishodom i vraćanjem velike bodovne prednosti.

"Mislim da je ovo bila fantastična utakmica, prava reklama za ligu. Ambijent je bio odličan, utakmica na europskom nivou. Zasluženo smo pobijedili, bili smo nešto bolji iako je i Hajduk imao svojih prilika. Prava nogometna bitka u kojoj smo mi došli do izuzetno važne pobjede. Iako su svi očekivali i priželjkivali da se prvenstvo do kraja zakuha, mi smo slavili i došli korak do naslova", rekao je trener Dinama u emisiji Arene Sport.

Doista, Dinamo je izgledao bolje prvih 45 minuta, naročito u prvoj trećini utakmice u kojoj se Hajduk nije najbolje snašao. Iako imaju velikih osam bodova prednosti, Jurčević ne misli da je sve riješeno te poziva na oprez prije utakmice s Rijekom sljedećeg tjedna.

"Kontrolirali smo igru prvih 25 minuta, zabili gol, imali i šanse. Trebali smo tada zaključiti utakmicu, zabiti još jedan gol, ali Hajduk je došao do pogotka i sve se promijenilo. Imali smo puno problema s povredama, imamo mali kadar igrača i to se osjetilo u jednom dijelu utakmicu. Hajduk je imao dominaciju 10-15 minuta", zaključio je Jurčević.

U stožeru Hajduka, jasno, bili su nezadovoljni ishodom. Kako i ne bi kada je Hajduk u drugom poluvremenu igrao izrazito dobro i nekoliko puta opasno zaprijetio. Trener Hajduka Željko Kopić nije bio nezadovoljan igrom, ali je nesretan krajnjim ishodom.

"Mislim da je bila jako dobra utakmica, visoka energija i puna intenziteta. Dinamo je ušao kvalitetnije u utakmicu, stabilizirao posjed te smo tek kasnije počeli preuzimati inicijativu. U drugom poluvremenu bili smo puno bolja ekipa, no nažalost primili smo gol. Još jedanput se pokazalo kako je nogomet čudna igra, no ja čestitam Dinamu na pobjedi. Taktički smo bili dobri, energija je bila dobra, imali smo i dobar impuls s tribina", dodao je Kopić.

Niti kapetan Bilih, Zoran Nižić, nije znao objasniti kako je Hajduk promašio toliki broj izglednih prilika. Nižić je istaknuo kako je Dinamo oba gola postigao nakon njihovih grešaka.

"Mislim da smo odigrali pravu utakmicu. Na žalost imamo za čim žaliti. Stvorili smo jako puno šansi, zabili su nam dva gola iz prekida, iz naše greške. Imamo za čime žaliti. Dinamo je ušao bolje od nas u utakmicu. Ušli smo odlično u drugo poluvrijeme, nismo iskoristili te dvije-tri šanse, nažalost došla je kazna i to je to. Zahvaljujem navijačima, mislim da su gledali dobar nogomet. Na žalost izgubili smo", istaknuo je Nižić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!