Košarka

VIDEO: Spursi se ne predaju, s Messinom na klupi i veličanstvenim Ginobilijem izborili povratak u Oakland

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.04.2018.
VIDEO: Spursi se ne predaju, s Messinom na klupi i veličanstvenim Ginobilijem izborili povratak u Oakland
Foto: EPA

Golden State Warriorsi nadali su se da mogu seriju protiv San Antonio Spursa dovršiti metlom, ali nije išlo. Spursi su u četvrtoj utakmici pokazali inat i odigrali odlično te se vraćaju u Oakland...

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 103:90 (1-3)

Sve je išlo na stranu Warriorsa. Dobili su treću utakmicu, s tih 3-0 došli su u ogromnu psihološku prednost, Spursi i dalje nemaju na klupi Gregga Popovicha, a Kawhi Leonard je otpisan. Mnoge su analize išle u smjeru četvrte pobjede Warriorsa i završetka serije, ali San Antonio imao je drugačije planove.

Fanatičnom borbenošću domaćin je ostao na životu u ovoj seriji, izborio je povratak u Oakland i neće se niti tamo predati, to je sigurno. Bez obzira što su prve dvije utakmice u Oaklandu bile jednosmjerne, Spursi će napraviti baš sve kako bi se vratili na svoj parket i hvatali majstoricu.

Peta utakmica u Oaklandu mogla bi puno toga reći. San Antonio je i dalje pred ispadanjem, Warriorsi i dalje imaju meč lopte, ali ako Spursi uspiju izvući pobjedu i vrate se na svoj parket, moglo bi biti vatre. Tada bi se mogao i ubrzati povratak Stephena Curryja za kojeg je Steve Kerr uoči susreta poručio da ne očekuje njegov skori povratak i da ga neće biti barem za prvu rundu.

U trećoj utakmici ključnu ulogu odigrao je vremešni Manu Ginobili koji je u ključnim trenucima imao loptu u rukama te vodio Spurse do pobjede. Veliku tricu iz teške pozicije ubacio je i LaMarcus Aldridge u završnici susreta i za goste povratka nije bilo.

San Antonio je odlično odradio prvo poluvrijeme, tu je stekao prednost, ali nije ju i zadržao. U trećoj dionici Warriorsi su se počeli približavati i prijetiti potpunim povratkom da bi šest minuta prije kraja susreta smanjenjem na 88:86 potpuno uhvatili priključak.

No tu na scenu stupaju Aldridge i Ginobili koji do kraja susreta ubacuju sve poena Spursa i vode svoju momčad do zaslužene pobjede. Neće Warriorsi mirno spavati, San Antonio je pokazao kako ima oružja za stvoriti probleme favoriziranim prvacima i u Oaklandu nas očekuje velika utakmica.

Domaćin je u ovom susretu šutirao za tri poena 15/28, za razliku od prva tri susreta u kojima je bio ispod 30 posto šuta za tri poena.

Učinkom su Spurse predvodili LaMarcus Aldridge s 22 poena i deset skokova te Manu Ginobili sa 16 poena i pet asistencija. Kod poraženih Kevin Durant ubacio je 34 poena uz 13 skokova, Klay Thompson dodao je 12 poena (4/16) uz pet skokova, a Draymond Green devet poena, 18 skokova i devet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.04.2018. u 04:07
    koja legenda. Rijetka stvar u NBA: trener jedne od ekipa je jednom bio suigrac igracu druge ekipe (Manu-Kerr)
    narada108