Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši propustili veliku priliku protiv favoriziranog Japana

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.04.2018.
Hrvatski hokejaši propustili veliku priliku protiv favoriziranog Japana
Foto: Dejan Popek

Hrvatski hokejaši odigrali su dobru utakmicu u drugom kolu Svjetskog prvenstva IB divizije koje se odigrava u Litvi, protivnik je bio Japan koji je upisao pobjedu, ali do nje je došao uz dosta muke...

Nakon glatko poraza od domaćina Litve, Hrvatska je odigrala bolju utakmicu protiv Japana, no nije uspjela doći do iznenađenja. Izgubila je 4:3 u zanimljivom dvoboju u kojem je u zadnju dionicu ušla s vodstvom 3:2.

Japan se često nalazio na putu Hrvatskoj i uredno je pobjeđivao, u posljednjem dvoboju slavio je prošle godine s 4:2, a Hrvatska je ovaj put došla najbliže do slavlja u međusobnim dvobojima, izgubila je samo s golom zaostatka.

Pogodaka nije bilo sve do završnice prve trećine kada su Japanci svladali Matu Tomljanovića, Ryo Hashimoto bio je strijelac za 1:0.

U drugoj trećini odličan nastup Hrvatske koja je u razdoblju od 23. do 28. minute postigla čak tri pogotka, dva puta strijelac je bio Borna Rendulić, a jednom Josip Jazbec za preokret i lijepu prednost Hrvatske.

Japan je u završnici trećine uspio smanjiti preko Makurua Furuhashija te u zadnjih 20 minuta potpuno okrenuti rezultat pogocima Hirota Sata i Hashimota.

Hrvatska u zadnjih pet minuta nije uspjela doći do pogotka za poravnanje i produžetak te je upisala i drugi poraz, a Japan drugu pobjedu.

U trećem kolu Hrvatska igra 25. travnja protiv Ukrajine koja je danas poražena od Estonaca s 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.04.2018. u 20:33
    ja nis ne kuzim, igrali sjajno 6 minuta, a od onog sto sam vidio (zadnja dva gola za preokret Japanaca)...Boze sacuvaj ...rusvaj od obrane. Kod 4:3 Japanac moze mirno primit pak i uputit ga prema golu iako mu nas igrac stoji pred nosom.
    narada108