Tenis

Agnieszka Radwanska predala, Donna Vekić se plasirala u osminu finala

Sportnet • utorak, 24.04.2018.
Agnieszka Radwanska predala, Donna Vekić se plasirala u osminu finala
Foto: EPA

Nakon prvog seta kojeg je hrvatska tenisačica Donna Vekić dobila rezultatom 6:1, u drugom setu pri vodstvu Vekić 2:0, Agnieszka Radwanska predala je meč...

PIŠE: Jan Šneler

Odlično je počeo tjedan za hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić. Trenutno 54. tenisačica na WTA ljestvici nakon slavlja u prvom kolu protiv treće nositeljice Agnieszke Radwanske ima priliku ostvariti odličan rezultat u daljnjem ždrijebu.

Vekić je bila izvrsna u prvom setu. U četvrtom gemu oduzela je servis poljskoj tenisačici i povela s 3:1. Nakon što je obranila jednu break loptu u sljedećem gemu, uzvratila je Radwanskoj na najbolji način u šestom gemu - breakom. Vodila je hrvatska tenisačica s 5:1 i uz manje probleme uspješno servirala za slavlje u prvom setu.

Drugi set počeo je odlično za Vekić. Odmah u prvom gemu došao je break koji je hrvatska tenisačica potvrdila sigurnim servisom u sljedećem gemu. Nakon gubitka drugog gema, Radwanska je odlučila predati meč te je Vekić nakon manje od sat vremena prošla u osminu finala.

U sljedećem kolu hrvatska tenisačica igrat će protiv bolje iz dvoboja između Ajle Tomljanović i Alison Van Uytvanck. Ova pobjeda, bez obzira na to što je nje došlo predajom, trebala bi dati snage i samopouzdanja Vekić koja bi mogla daleko dogurati na WTA turniru u Istanbulu.

WTA Istanbul, 1. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 3) 6:1 2:0 (predaja)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!