Tenis

Ivo Karlović spasio dvije meč lopte i preokretom svladao španjolskog veterana

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.04.2018.
Ivo Karlović spasio dvije meč lopte i preokretom svladao španjolskog veterana
Foto: EPA

Težak meč imao je Ivo Karlović na otvaranju turnira u Barceloni, ali uspješno ga je okončao. Čekao ga je iskusni Španjolac Tommy Robredo koji je imao tijekom meča i dvije meč lopte, ali Div sa Šalate ipak je na kraju slavio...

Ivo Karlović izborio je nastup u drugom kolu jakog turnira u Barceloni i to pobjedom protiv domaćeg igrača Tommyja Robreda. Robredo nije najidealniji ždrijeb za prvo kolo ovakvog turnira, ali Karlović je u boljoj formi i uostalom samo je nastavio niz pobjeda u međusobnim dvobojima.

Bio bi to frustrirajući poraz da je do njega došlo, Robredo u cijelom meču nije imao niti jednu break priliku, Karlović je dominirao na svom servisu, no Španjolac je uzeo prvi set u tie-breaku i prijetio u tie-breaku drugog, ali Karlović se izvukao.

Prvi set odlučen je u 13. igri odmah na početku kada je Robredo poveo s 4:1 i tu je prednost lakoćom zadržao te sa 7:5 uzeo prvi set.

U drugom setu ponovno je odluka pala u tie-breaku gdje je Robredo opet stigao do prednosti, poveo s 5:2, ali Karlović je uspio vratiti mini break. Imao je Robredo 6:5 pa 8:7, dvije meč lopte, no ostale su neiskorištene i karlović je uspio uzeti set s 10:8 i izboriti odluku u trećem setu.

Tamo je napokon Španjolac pokleknuo, kod 4:4 došle su jedine break prilike u cijelom meču, Karlović prvu nije iskoristio, ali drugu je i došao je do ogromne prednosti. Na servisu za meč bio je miran i prošao u drugo kolo.

Karlović je meč završio s 29 aseva i 65 posto ubačaja prvog servisa, a drugo kolo donosi mu dvoboj protiv još jednog Španjolca, osmog nositelja Roberta Bautiste Aguta.

Barcelona, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Tommy Robredo (Španjolska, WC) 6:7(5), 7:6(8), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!