Tenis

Franko Škugor u paru s Inglotom do četvrtfinala u Budimpešti

Mihaela Bradovski • utorak, 24.04.2018.
Franko Škugor u paru s Inglotom do četvrtfinala u Budimpešti

Franko Škugor i Dominic Inglot odradili su dobar posao na startu turnira u Budimpešti gdje su u prvom kolu svladali treće nositelje Maksa Mirnjija i Philippa Oswalda...

Britanac Dominic Inglot i Franko Škugor dobro su odradili posao na startu turnira u Budimpešti. U susretu prvog kola konkurencije parova svladali su treće nositelje Maksa Mirnjija i Philippa Oswalda s 4:6, 7:5, 10:7.

Nakon sat i pol zanimljive borbe, Škugor i Inglot upisali su pobjedu iako su bili u teškoj situaciji. U drugom setu spasili su čak devet break lopti u tri gema i na kraju kaznili te neiskorištene prilike trećih nositelja te izborili match tie-break.

Početak meča bio je dobar za Škugora i Inglota, poveli su s 3:0 i potpuno dominirali u tom početnom dijelu meča, međutim nisu uspjeli nastaviti u tom ritmu. Do kraja seta osvojili su samo jedan gem i Mirnji i Philipp uzimaju prvi set sa 6:4.

Nakon što su drugi set uzeli breakom kod 6:5, Inglot i Škugor su u produženom tie-breaku bili uspješniji, serijom 6:1 pobjegli su na 8:5 i nakon toga mirno dovršili meč.

U četvrtfinalu igrat će protiv Marcela Demolinera i Santiaga Gonzaleza koji su na startu nadjačali Rumunje Mariusa Copila i Florina Mergeu.

Budimpešta, prvo kolo:
Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) - Maks Mirnji/Philipp Oswald (Bjelorusija/Austrija, 3) 4:6, 7:5, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!