Tenis

Galović uspješno preskočio prvu prepreku na Challengeru u Francavilli

Sportnet • utorak, 24.04.2018.
Galović uspješno preskočio prvu prepreku na Challengeru u Francavilli
Foto: FaH

U prvom kolu Challengera u talijanskoj Francavilli hrvatski tenisač Viktor Galović suvereno je svladao kineskog tenisača Zhizhena Zhanga s 2:0 u setovima...

PIŠE: Jan Šneler

Kao što se i očekivalo od Viktora Galovića, sedmog nositelja Challengera u Francavilli, prva prepreka uspješno je riješena. Hrvatski tenisač nije imao većih problema protiv 346. tenisača na svijetu, Kineza Zhizhena Zhanga.

Već u prvom setu bilo je jasno kako je Galović veliki favorit i bolji tenisač od Zhanga. U četvrtom gemu, hrvatski je tenisač došao do prvog breaka i ubrzo poveo s 4:1 u setovima. U šestom gemu, Galović ponavlja isto, dolazi do 15:40 te osvaja drugu break loptu i konačno dobrim servisom osvaja prvi set sa 6:1.

Drugi set nije bio tako kratkotrajan kao prvi, ali ga je hrvatski tenisač rutinski odradio. Već u prvom gemu imao je dvije break lopte no ovog puta Zhang je uspio obraniti gem. To mu ipak nije pošlo za rukom u sedmom gemu kada Galović radi prvi break u drugom setu, odnosno treći u meču.

Došao je Kinez do prve break prilike, i jedine na meču, u sljedećem gemu no hrvatski se tenisač nije dao smesti. Konačno, sa 6:4 zaključio je drugi set i prilično odmoran, nakon svega sat i 11 minute igre ušao u drugo kolo turnira. Tamo će ga čekati bolji iz dvoboja Elliota Benchetrita i Andreje Pellegrina. Sudeći po njihovom renkingu i dosadašnjim rezultatima, hrvatski tenisač bi trebao lagano proći i taj test.

Challenger, Francavilla (m):
Viktor Galović (Hrvatska, 7) - Zhizhen Zhang (Kina) 6:1 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!