Košarka

Perićeva Venezia napravila veliki korak prema osvajanju FIBA Europskog kupa

Petar Jenjić • srijeda, 25.04.2018.
Perićeva Venezia napravila veliki korak prema osvajanju FIBA Europskog kupa

Vrlo blizu osvajanja FIBA Europskog kupa stigla je Venezia koja je slavila u gostima kod Avellina sa 77:69 u prvoj finalnoj utakmici. Doprinos pobjedi gostujuće momčadi dao je i Hrvoje Perić koji je susret zaključio sa šest poena i sedam skokova...

Košarkaši Venezije napravili su jako dobar posao u gostima kod Avellina u prvoj utakmici finala FIBA Europskog kupa. Stigli su do pobjede rezultatom 77:69 i na uzvrat pred domaće navijače nose lijepu zalihu.

Zanimljivo, tri od četiri četvrtine zaključene su identičnim rezultatom, samo je Venezia bila bolja u drugoj koju je dobila s 23:15. Gostujuća momčad na poluvrijeme je otišla s osam poena prednosti (48:40).

Iako su i u drugom poluvremenu uspijevali sačuvati stečenu prednost, gosti iz Venezije imali su problema s osobnim pogreškama, točnije Austin Daye, koji je na otvaranju drugog poluvremena dobio ukupno četvrtu. Avellino je predvodio odlični Kiril Fesenko za kojeg gosti nisu imali odgovora - kako u obrani tako i u napadu.

Uspio je Avellino spustiti se na samo dva poena zaostatka (54:52), ali odlična završnica treće četvrtine i serija 9:3 donijela je Veneziji ugodnu prednost uoči posljednjih deset minuta. Još jednom domaćin se uspio približiti, dvjema tricama stigao je na minus pet (72:67), ali više od toga nije išlo.

Austin Daye s 14 poena predvodio je gostujuću momčad do pobjede, Mitchell Watt dodao je 13 koševa. Hrvoje Perić susret je zaključio sa šest poena (3/6 za dva), sedam skokova i dvije asistencije za 20 minuta provedenih na parketu.

Najbolji je u redovima Avellina bio Kiril Fesenko s 19 poena, sedam skokova i tri blokade, Dez Wells dodao je 18 koševa.

FIBA Europski kup, finale:
Avellino - Venezia 69:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!