Košarka

VIDEO: Himki odgodio slavlje CSKA, Real poveo protiv Panathinaikosa

Sportnet • srijeda, 25.04.2018.
VIDEO: Himki odgodio slavlje CSKA, Real poveo protiv Panathinaikosa
Foto: EPA

Nakon treće utakmice četvrtfinala još uvijek nemamo sigurne četvrtfinaliste, iako favoriti i dalje imaju najveće šanse...

AUTOR: Jan Šneler

Iako je u prvoj utakmici glatko poražen s 28 razlike, Real Madrid je s dvije uzastopne pobjede uspio preokrenuti rezultat protiv Panathinaikosa. S druge strane, u seriji protiv Himkija za koju su mnogi govorili da će biti rutinski odrađena od strane CSKA, Himki je došao do važne pobjede.

Real je protiv Panathinaikosa gotovo cijelu utakmicu imao vodstvo. Do sredine druge četvrtine rezultat se još dosta često mijenjao, no na poluvrijeme se ipak otišlo s vodstvom Reala 40:34. U nastavku susreta, domaćin je pojačao igru i došao čak do 13 koševa prednosti, no u posljednjih 10 minuta dogodio se neočekivani pad.

Nešto malo više od šest minuta do kraja James Gist doveo je Panathinaikos na samo koš zaostatka. Vratio se ponovno Real na pristojnih sedam koševa razlike, no dvije minute do kraja Mike James tricom poravnava rezultat na 70:70. Rezultat je bio neizvjestan, no onda Chris Singleton radi prekršaj na Jaycee Carrollu koji pogađa tricu i dodatno slobodno bacanje.

Na kraju je Real slavio s 81:74, a najbolji u domaćoj momčadi bio je upravo Carroll sa 17 koševa. Kod Panathinaikosa već standardno najbolji bio je Nick Calathes 26 koševa i četiri asistencije.

Himki je puno bolja momčad od osme pozicije koju je zauzeo u regularnoj sezoni, a u slučaju kada Alex Šved odigra odlično svakom protivniku su težak zalogaj. Kao i prve dvije utakmice u seriji i ova je bila napeta i konačno, na sreću domaćih, otišla na njihovu stranu.

Nakon prvog dijela, rezultat je bio vrlo tijesan. Domaćin je na odmor otišao s prednošću 44:42. U nastavku dvoboja, CSKA je došao do vodstva od četiri razlike i time možda i najavio mogući preokret. Ipak, to vodstvo nije bilo dugog vijeka te je Himki uspio zadržati mirnoću i doći do vodstva 74:65 koje je bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju.

Odličan je bio Šved s 27 koševa i po četiri skoka i asistencija, dok je Anthony Gill dodao 22 poena. Time su njih dvojica postigli više od dvije trećine koševa Himkija. U redovima CSKA najefikasniji je bio Cory Higgins s 26 poena i pet skokova.

Euroliga, četvrtfinale, 3. utakmica:
Real Madrid - Panathinaikos 81:74 (2-1)
Himki - CSKA Moskva 79:73 (1-2)

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva98:95Himki
Panathinaikos95:67Real Madrid
Fenerbahçe82:73Baskonia
Olympiakos78:87 *Žalgiris
CSKA Moskva89:84Himki
Panathinaikos82:89Real Madrid
Fenerbahçe95:89Baskonia
Olympiakos79:68Žalgiris
Žalgiris80:60Olympiakos
Baskonia88:83Fenerbahçe
Real Madrid81:74Panathinaikos
Himki79:73CSKA Moskva
Žalgiris101:91Olympiakos
Baskonia83:92Fenerbahçe
Himki88:89CSKA Moskva
Real Madrid89:82Panathinaikos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!