Košarka

VIDEO: Žalgiris utišao Pirej i slavio u produžetku, rutinski posao za Fenerbahče

Branimir Korać • četvrtak, 19.04.2018.
VIDEO: Žalgiris utišao Pirej i slavio u produžetku, rutinski posao za Fenerbahče
Foto: EPA

Žalgiris i Fenerbahče upisali su prve pobjede u seriji i dok je Fenerbahče očekivano slavio u svojoj dvorani protiv Baskonije, Žalgiris je u gostima iznenadio Olympiakos...

Fenerbahče - Baskonia 82:73 (1-0)

Fenerbahče je u seriju protiv Baskonije ušao sa statusom favorita i počeo ga je opravdavati već od prvog susreta. Odlično prvo poluvrijeme otvorilo mu je put prema pobjedi i vodstvu 1-0 u seriji, Baskonia je u nastavku zaigrala bolje i smanjila zaostatak, ali nije ozbiljnije zaprijetila.

Imali su domaćini u prvom poluvremenu ozbiljnu prednost, vodili su i s 20 poena razlike da bi u drugom dijelu Baskonia u nekoliko navrata uspjela smanjiti zaostatak i doći na jednoznamenkastu razliku. No kod svakog približavanja, Obradovićeva momčad imala je spreman odgovor i odbila je napad Baska.

I prije početka ove serije bilo je jasno da će puno toga ovisiti o obrani domaćina koja je najbolja u Euroligi. Uspješno je odradila posao i protiv Baskonije, inače jedne od najefikasnijih momčadi dosadašnjeg dijela natjecanja.

Najučinkovitiji kod Fenerbahčea bili su Brad Wanamaker sa 16 poena i pet skokova te s po 13 poena James Nunnally i Jan Vesely (osam skokova). Kostas Sloukas dodao je deset poena i 11 skokova.

Kod Baskonije Tornike Šengelia ubacio je 16 poena uz šest skokova, a Rodrigue Beaubois 13 poena uz šest skokova.

Olympiakos - Žalgiris 78:87 produžetak (0-1)

U problemima je Olympiakos koji je izgubio prvu utakmicu na svom parketu protiv Žalgirisa. Olympiakos je poražen u produžetku 87:78 nakon što je tijekom susreta imao i 15 poena prednosti, ali nije imao odgovor na odličan nastup gostiju.

Tricom Mantzarisa Olympiakos je u završnici prve dionice stigao do vodstva 23:8 te je izgledalo kao da će rutinski dovršiti prvi susret i doći do pobjede. Međutim kako je susret odmicao, tako su se gosti sve više približavali da bi u konačnici i stigli do preokreta.

Pola minute prije kraja regularnog dijela Vassilis Spanoulis tricom je poravnao na 72:72, mogli su i jedni i drugi do pobjede u 40 minuta, ali Davies na jednoj te Mantzaris na drugoj strani nisu realizirali posljednje napade.

Odluka je pala u produžetku gdje je Žalgiris dominirao, a Olympiakos posljednje tri minute ostao bez ubačaja iz igre te je upisao domaći poraz.

Kod Žalgirisa istaknuli su se Brandon Davies s 21 poenom i osam skokova te Kevin Pangos s 20 poena i šest asistencija. Na drugoj strani Vassilis Spanoulis ubacio je 25 poena (5/12 za tricu) i podijelio devet asistencija, a Georgios Printezis dodao je 12 poena i pet skokova.

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva98:95Himki
Panathinaikos95:67Real Madrid
Fenerbahçe82:73Baskonia
Olympiakos78:87 *Žalgiris
CSKA Moskva89:84Himki
Panathinaikos82:89Real Madrid
Fenerbahçe95:89Baskonia
Olympiakos79:68Žalgiris
Žalgiris80:60Olympiakos
Baskonia88:83Fenerbahçe
Real Madrid81:74Panathinaikos
Himki79:73CSKA Moskva
Žalgiris101:91Olympiakos
Baskonia83:92Fenerbahçe
Himki88:89CSKA Moskva
Real Madrid89:82Panathinaikos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!