Košarka

VIDEO: Fenerbahče grabi prema Final Fouru, Olympiakos izjednačio

Sportnet • petak, 20.04.2018.
VIDEO: Fenerbahče grabi prema Final Fouru, Olympiakos izjednačio
Foto: EPA

Nakon druge utakmice četvrtfinala velikih iznenađenja nije bilo, a Fenerbahče je pobjedom došao na korak do nastupa na četvrti Final Four zaredom...

PIŠE: Jan Šneler

Kao i u prvom susretu, Fenerbahče je očekivano slavio protiv Baskonije. Iako ne tako uvjerljivo kao u prvom dvoboju, turski klub nije imao prevelikih problema. Gotovo cijelu utakmicu Fenerbahče je vodio, kontrolirao rezultat, no nije se uspijevao odvojiti na veću prednost.

Imali su domaći osam-devet koševa razlike, no Baskonia nije odustajala i dosta često bi došla u priliku da se potpuno vrati u susret. Nešto slično dogodilo se u posljednjoj četvrtini kada su izjednačili na 72:72, no Fenerbahče se nije dao smesti te su uspješno okončali posljednju dionicu i slavili s 95:89.

Najbolji je u domaćoj momčadi bio Brad Wanamaker s 19 koševa, dok je Jan VeselyMatt Janning postigao je 17 koševa.

Iako su ih uspjeli iznenaditi u prvom susretu, Žalgiris nije uspio u drugoj utakmici. Večeras je Olympiakos bio uspješniji, a nekako je izgledno kako bismo u ovoj seriji mogli gledati i pet utakmica. Dobro su se držali gosti, vratili su se nakon velikog zaostatka no za nešto više nedostajalo im je snage.

Olympiakos je dobro igrao i već u drugoj četvrtini došao do dvoznamenkaste prednosti. Činilo se da nema šanse da se ponovi prva utakmica. Domaći su bili iznimno motivirani, dvorana je bila puna i samo se jedan ishod očekivao. Na poluvrijeme su Grci otišli s devet koševa prednosti.

Ipak, u trećoj četvrtini preokret igrača Žalgirisa. Potpuno okreću susret, smanjuju vodstvo, pojačavaju obranu i epilog je neriješenih 54:54 prije zaključnih 10 minuta. Nažalost po goste tu su i stali. Olympiakos radi ogromnu seriju 14:1, dolazi do vodstva 68:55 i povratka više nije bilo. Na kraju su domaći slavili sa 79:68.

U domaćoj momčadi najefikasniji je bio Jamel McLean s 21 košem, dok je neuništivi Vassilis Spanoulis upisao 17 koševa i četiri asistencije. Što se tiče hrabrog Žalgirisa, njih je predvodio Brandon Davies s 20 poena.

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva98:95Himki
Panathinaikos95:67Real Madrid
Fenerbahçe82:73Baskonia
Olympiakos78:87 *Žalgiris
CSKA Moskva89:84Himki
Panathinaikos82:89Real Madrid
Fenerbahçe95:89Baskonia
Olympiakos79:68Žalgiris
Žalgiris80:60Olympiakos
Baskonia88:83Fenerbahçe
Real Madrid81:74Panathinaikos
Himki79:73CSKA Moskva
Žalgiris101:91Olympiakos
Baskonia83:92Fenerbahçe
Himki88:89CSKA Moskva
Real Madrid89:82Panathinaikos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!