Košarka

VIDEO: LeBron James - Indiana Pacers 3:2, velika blokada i onda trica sa sirenom!

Branimir Korać • četvrtak, 26.04.2018.
VIDEO: LeBron James - Indiana Pacers 3:2, velika blokada i onda trica sa sirenom!
Foto: EPA

LeBron James ponovno je napravio sve sam i sam je pobijedio Pacerse. Nevjerojatna predstava s filmskim završetkom donijela je Cavsima treću pobjedu u seriji i mirniji put u Indianapolis...

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 98:95 (3-2)

LeBron James napravio je sve, impresivan nastup i velika pobjeda za Cavalierse, no zahvaljujući isključivo Jamesu. U zadnje tri sekunde doslovno je spasio Cavse od poraza, doslovno. Prvo je blokirao Victora Oladipa na polaganju i čistom ziceru koji je trebao odvesti Pacerse do vodstva, no to mu nije bilo dovoljno i ubacio je tricu sa sirenom za pobjedu 98:95.

Naravno, to nije bilo sve, James je odigrao vrhunsku utakmicu, bio daleko najbolji igrač susreta i najzaslužniji je za pobjedu. I ovaj susret kao i mnogi prije njega samo potvrđuju tezu - uzmite Jamesa Cavaliersima i ova momčad neće ući niti u doigravanje. Pomoć suigrača ponovno je bila sporadična, sve je palo na leđa čudesnog Jamesa koji je još jednom pokazao kako se može nositi s tim.

Noćas je bio nezaustavljiv, za 42 minute provedene na parketu ubacio je 44 poena uz šut iz igre 13/20 za dva te 1/4 za tri, tome je dodao i deset skokova čime je bio prvi skakač Cavsa te osam asistencija s kojima je bio i prvi asistent.

Ponovno je Nate McMillan rotirao čuvare na Jamesu, ali ponovno je bilo bezuspješno. Kao i u drugoj utakmici, James je bio svjestan koliko je ovo bitan susret i što pobjeda donosi, bio je agresivan i nitko ga nije mogao zaustaviti.

Unatoč svemu tome Pacersi su imali priliku i to veliku. Bez obzira što Oladipo još jednom nije imao dobru večer, ukazala se šansa, ali nije iskorištena. Dugo će pamtiti ovu utakmicu, a nakon susreta Pacersi su bili uvjereni kako je blokada Jamesa bila neregularna i da je trebao biti priznat koš.

"Osjetio sam čak i prekršaj, ali ono što je važno, lopta je prvo dirala ploču, a onda ju je blokirao. Teško je uopće pričati o tome, koš je trebao biti priznat", tvrdio je Oladipo.

James je, naravno, tvrdio suprotno, a snimka teško otkriva tko je u pravu. U svakom slučaju blokada je ostala regularna, Cavsi su krenuli u zadnji napad koji James spektakularno završava tricom preko Thaddeusa Younga

Cavse ova pobjeda dovodi do vodstva 3-2 u seriji i u najmanju ruku izborili su povratak na svoj parket gdje će odlučivati o pobjedniku ukoliko ne izvuku četvrtu pobjedu u Indianapolisu. Problem za Pacerse je psihološke prilike, nakon ovoga neće se tako lako oporaviti, a Cavsi su puni samopouzdanja.

Uz Jamesa koji je odradio vrhunski posao, istaknuli su se Kyle Korver s 19 poena (5/9 trica) i šest skokova dok je Kevin Love dodao 11 poena i deset skokova. Kod Pacersa Domantas Sabonis ubacio je 22 poena uz pet skokova, Thaddeus Young 16 poena uz šest skokova, a Victor Oladipo 12 poena uz 12 skokova, ali i šut 2/15.

Bojan Bogdanović je za 33 minute ubacio 11 poena (1/4 za dva, 3/5 za tri) te podijelio tri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd26.04.2018. u 18:46
    Steta za Indianu. Tesko ce nadoknaditi 2:3. Ispast ce iz play offa na misice jednog igraca, a bolja momcad.
    x&yzd
  • narada10826.04.2018. u 12:16
    hejtanje na stranu (realno, ono sto ja citam ovdje se vise odnosi na igru ekipe a ne glavnog igraca), ovo je bio jako dobar finis LBJ-a pog. mentalno. 26,3 sekunde prije kraja on -na neobican nacin izgubi loptu - ali ima mentalnu snagu. I naravno iskoristio je slabost protivnika u tom zadnjem... [više na forumu]
    narada108