Košarka

VIDEO: Rocketsi završili posao, Capela i Harden za četvrtu pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 26.04.2018.
VIDEO: Rocketsi završili posao, Capela i Harden za četvrtu pobjedu
Foto: EPA

Houston Rocketsi prošli su u polufinale Zapada četvrtom pobjedom u pet susreta. Clint Capela i James Harden odradili su ključnu ulogu u petoj utakmici...

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 122:104 (4-1)

Houston Rocketsi dovršili su posao protiv Minnesote i s 4-1 prolaze u polufinale Zapada. U petoj utakmici presudila je treća četvrtina, u njoj su Rocketsi stvorili ključnu razliku i osigurali pobjedu.

Nisu najbolje krenuli, Minnesota je dobro odrađivala posao u prve dvije četvrtine, imala je i četiri poena prednosti na odmoru, no James Harden uzeo je stvari u svoje ruke u trećoj četvrtini i odveo Houston do preokreta i pobjede.

"Napravili smo veliki iskorak u odnosu na ono gdje smo bili prije dvije godine. Moramo zapamtiti sve ovo što smo naučili i primijeniti naredne sezone", rekao je nakon ispadanja Tom Thibodeau.

Za Minnesotu je ovo bio prvi ulazak u doigravanje nakon 2004. godine, uspjela je otkinuti jednu pobjedu sastavu koji je dominirao u regularnom dijelu sezone, ali nije išlo dalje od toga. No Timberwolvesi imaju potencijala i bit će opasni i sljedeće sezone.

Rocketsi su još uvijek u iščekivanju i ne znaju protivnika u polufinalu, igrat će protiv Oklahoma City Thundera ili Utah Jazza koji još uvijek imaju dosta toga za odigrati.

Harden je "prespavao" prvo poluvrijeme, a onda je ubacio polovicu koševa Houstona u trećoj četvrtini, njih 15, te odveo Rocketse do pobjede.

Vrhunski posao odradio je Clint Capela kojem se nije bilo lako boriti s Karl-Anthonyjem Townsom, ali je dobio bitku u ovoj seriji te bio jedan od ključnih igrača Rocketsa u izbacivanju Timberwolvesa.

U petoj utakmici Capela je upisao 26 poena i 15 skokova, a Harden ga je pratio s 24 poena, 12 asistencija i pet skokova. Kod Wolvesa Towns je upisao 23 poena i 14 skokova dok je Jamal Crawford dodao 20 poena s klupe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!