Košarka

VIDEO: Raptorsi u završnici slomili Wizardse, Wall i Beal nisu bili dovoljni

Branimir Korać • četvrtak, 26.04.2018.
VIDEO: Raptorsi u završnici slomili Wizardse, Wall i Beal nisu bili dovoljni
Foto: EPA

Toronto Raptorsi došli su do treće pobjede u seriji protiv Washington Wizardsa. Na svom parketu upisali su pobjedu iskoristivši veći broj raspoloženih igrača...

Toronto Raptors - Washington Wizards 108:98 (3-2)

Bitku nastavljaju Raptorsi i Wizardsi, Toronto je na svom parketu izborio treću pobjedu i poveo s 3-2 u seriji. Ponovno su kod Washingtona glavninu posla odrađivali John Wall i Bradley Beal, samo što ovaj put to nije bilo dovoljno. Za nešto više potrebno je uključivanje većeg broja igrača, u protivnom će teško odvesti ovu seriju na svoju stranu.

Raptorsi su pobjedu potvrdili u posljednjoj dionici kada su Kyle Lowry i DeMar DeRozan dobili pomoć u Jonasu Valančiunas, Delonu Wrightu i CJ-u Milesu te je upravo ta petorka odvela Raptorse do pobjede.

Toronto je tako ostao jedina momčad u ligi koja ove sezone niti u jednom trenutku nije povezala tri poraza. Pet puta je gubio dvije utakmice u nizu, ali pet puta se vraćao i odnosio pobjedu u narednom susretu.

Wizardsi su posebno isticali jednog igrača s klupe kojeg smatraju ključem pobjeda Raptorsa. Riječ je o Delonu Wrightu koji je još jednom pomogao svojoj momčadi.

"Delo Wright je ušao i pogodio neke važne šuteve te pomogao svojoj momčadi. Kada god upiše dvoznamenkast broj poena, u devet od deset utakmica Wizardsi će pobijediti", kaže John Wall.

Ono što nije bilo dobro za Raptorse bilo je zatvaranje skoka, tu nisu odradili dobar posao i Wizardsi su ih nadskakali s 50:35. No unatoč tom uspjeli su pronaći put do pobjede.

Devet minuta prije kraja susreta još uvijek je Washington bio u prednosti, vodio je 87:82, ali u narednoj minuti Toronto radi seriju 6:0, a kasnije se odvaja i bilježi pobjedu.

DeMar DeRozan upisao je 32 poena i podijelio pet skokova, Delon Wright završio je s 18 poena i pet skokova, Kyle Lowry 17 poena i deset asistencija, a Jonas Valančiunas 14 poena i 13 skokova. Kod Wizardsa John Wall ubacio je 26 poena uz devet skokova i devet asistencija, Bradley Beal 20 poena, a Marcin Gortat deset poena uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!