Tenis

Viktor Galović zaustavljen u drugom kolu Challengera u Francavilli

Branimir Korać • četvrtak, 26.04.2018.
Viktor Galović zaustavljen u drugom kolu Challengera u Francavilli
Foto: FaH

Viktor Galović nije uspio proći u četvrtfinale Challengera u Francavilli. Ždrijeb nije bio loš, protivnik je bio prolazan, ali Galović nije bio na traženoj razini...

328. igrač svijeta, Talijan Andrea Pellegrino, zaustavio je Viktora Galović u drugom kolu Challengera u Francavilli. Pellegrino je do iznenađujuće pobjede došao slaveći u tri seta nakon što se Galović nije uspio vratiti iz ranog zaostatka u trećem setu.

Nakon serije kvalitetnih rezultata na ITF turnirima, Pellegrino se polako prebacio na Challengere gdje je ove sezone imao već jedno četvrtfinale. Bez obzira na to, Galović je bio favorit, očekivao je pobjedu, ali nije uspio.

Talijan je prvi set dobio s dva breaka, jednim na početku, a drugim na kraju seta, a u međuvremenu je Galović propustio jednu priliku za povrata.

Zato je u drugom setu Galović krenuo puno bolje, poveo s 3:0 uz dvostruki break i set priveo kraju sa 6:2. Međutim nije nastavio u tom ritmu i u trećem setu, tamo je odmah izgubio servis, a nakon toga propustio je break lopte u dva gema i ostao bez četvrtfinala.

Pellegrino će se za prvo ovogodišnje polufinale boriti sa sunarodnjakom Gianluigijem Quinzijem.

Challenger Francavilla, drugo kolo:
Andrea Pellegrino (Italija) - Viktor Galović (Hrvatska, 7) 6:3, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!