Tenis

Marach i Pavić teže nego što se očekivalo došli do četvrtfinala u Barceloni

Sportnet • četvrtak, 26.04.2018.
Marach i Pavić teže nego što se očekivalo došli do četvrtfinala u Barceloni
Foto: EPA

Iako su imali break prednosti u drugom setu, Oliver Marach i Mate Pavić nisu uspjeli ranije završiti meč te su tek boljom igrom u trećem setu došli do pobjede...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što su iz turnira ispali prvi nositelji Lukas Kubot i Felipe Melo te drugi nositelji Henri Kontinen i John Peers, Oliver Marach i Mate Pavić postali su prvi favoriti za osvajanje turnira u Barceloni. Pobjedom protiv Roberta Carballesa Baene i Alberta Ramos-Vinolasa u tri seta, austrijsko-hrvatski par došao je do četvrtzavršnice.

Prvi set prošao je u potpunoj dominaciji Maracha i Pavića. Svoje servise dobivali su bez većih problema te nisu dozvolili niti jednu priliku za break protivnicima. S druge strane, oduzimanjem servisa u trećem i petom gemu, došli su do velike prednosti koju nije bilo moguće ispustiti. Na kraju su zasluženo osvojili prvi set sa 6:2.

Drugi set ponovno je počeo odlično za austrijsko-hrvatski par. U petom gemu, novo oduzimanje servisa i vrlo brzo Marach i Pavić vode s 4:2. Nažalost, u osmom gemu rade jednu grešku te dopuštaju Španjolcima da se vrate u meč. Taj prvi break španjolskog para kao da ih je vratio u život jer su u nastavku imali i dvije break prilike kod vodstva 5:4. To nisu uspjeli iskoristiti, ali su pri vodstvu 6:5 došli do 15:40. Tu više Marach i Pavić nisu uspjeli odoljeti napadima i sa 7:5 Carballes Baena i Ramos-Vinolas dolaze do izjednačenja.

Kako se meč parova u trećem, odlučujućem setu igra na 10 dobivenih poena, odnosno na dva razlike, posljednja dionica meča nije trajala predugo. Kao što je to i običaj u meču parova, često su se događali mini breakovi i teško je bilo procijeniti pobjednika. Čak 11 puta su igrači gubili poene na svoje servise, a posebno interesantno je bilo na samom kraju kada se od šest gemova, čak pet osvajalo na protivničke servise.

Marach i Pavić nisu najbolje stajali, većinu vremena vodili su Španjolci no pri vodstvu 11:12, austrijsko-hrvatski par osvaja poen na servis protivnika i s 13:11 dolazi do slavlja u trećem setu.

U četvrtfinalu, Marach i Pavić će igrati protiv Feliciana i Marca Lopeza.

ATP Barcelona, parovi (m), osmina finala:
Oliver Marach (AUT)/Mate Pavić (HRV) - Roberto Carballes Baena (ŠPA)/Albert Ramos-Vinolas (ŠPA) 6:2 5:7 13:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!