Tenis

Donna Vekić propustila meč loptu i veliku priliku protiv Begu u četvrtfinalu Istanbula

Branimir Korać • petak, 27.04.2018.
Donna Vekić propustila meč loptu i veliku priliku protiv Begu u četvrtfinalu Istanbula
Foto: EPA

Donna Vekić zaustavljena je u četvrtfinalu turnira u Istanbulu gdje je propustila veliku priliku za prolaz u polufinale. Igrala je protiv Irine Begu, imala i meč loptu na svom servisu u drugom setu, ali nakon što je nije iskoristila, potpuno je pala...

Irina-Camelia Begu i treći put svladala je Donnu Vekić, ovaj put slavila je u četvrtfinalu Istanbula i to u tijesnom meču u kojem je hrvatska igračica imala sve u svojim rukama do završnice drugog seta.

Servirala je Vekić za meč kod 5:4 i 6:5, no svaki put Begu se izvukla, spasila je tu i jednu meč loptu, a kada je Rumunjka stvorila visoku prednost i lakoćom dobila tie-break, uslijedio je veliki Donnin pad.

Počelo je odlično, Vekić je nastavila tamo gdje je stala u meču protiv Ajle Tomljanović. Uzela je prvi set sa 6:3 ključnim breakom kod 3:2, a s odličnom igrom nastavila je i u drugom setu.

Tu je Donna povela s 3:1 da bi problemi krenuli u završnici seta. Nakon vodstva 4:3 izgubila je narednih pet servis gemova, ali srećom niti begu nije briljirala na servisu pa je to Vekić donijelo barem tie-break. Međutim tamo se nije snašla, nakon 1:1 izgubila je narednih svih šest poena i drugi set.

Ulazak u treći set bio je jako loš i tu je Rumunjka pobjegla na 4:0. Vekić se više nije uspjela vratiti, ispala je iz ritma i Begu za samo 30 minuta uzima set i prolazi u polufinale.

Šteta za ovaj poraz, polufinale bi puno značilo Donni zbog samopouzdanja, ali i bodova, a tamo bi imala veliku priliku za dohvatiti i finale. Naime protivnica Begu bit će Pauline Parmentier kojoj je Caroline Wozniacki predala meč.

WTA Istanbul, četvrtfinale:
Irina Begu (Rumunjska, 7) - Donna Vekić (Hrvatska) 3:6, 7:6(1), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg27.04.2018. u 21:29
    Od fantastike do ocaja: ako ne ide glatko i protivnik grize raspad sistema.
    interreg