Tenis

Kraj za Wozniacki i Kuznjecovu, tri nepostavljene igračice u polufinalu

Mihaela Bradovski • petak, 27.04.2018.
Kraj za Wozniacki i Kuznjecovu, tri nepostavljene igračice u polufinalu
Foto: EPA

Prve dvije nositeljice turnira u Istanbulu poražene su u četvrtfinalu. Caroline Wozniacki izgubila je od Pauline Parmentier, a Svetlana Kuznjecova od Polone Hercog...

Nakon teškog meča u drugom kolu protiv Sare Errani, Caroline Wozniacki nije do kraja izdržala četvrtfinalni dvoboj protiv Pauline Parmentier. Dankinja je dobila prvi set, ali nakon toga izgubila je drugi i predala meč zbog ozljede trbušnog zida. Tijekom meča Wozniacki je primila liječničku pomoć, ali nije pomoglo i Parmentier je dohvatila prvo ovogodišnje polufinale.

Grkinja Maria Sakkari upisala je pobjedu u dva seta protiv Arantxe Rus i tako proslavila prolaz u polufinale. Sakkari može biti zadovoljna ždrijebom koji je imala, ranije je eliminirala Caglu Buyukakcay i Aleksandru Krunić te još nije igrala niti protiv jedne nositeljice, a lako je moguće da uopće niti neće.

Do lijepe pobjede došla je Polona Hercog koja je svladala Svetlanu Kuznjecovu u tri seta i tako prvi put nakon dvije godine došla do polufinala. Hercog se uspjela vratiti nakon očajno odigranog drugog seta i u trećem setu ipak sa 7:5 izboriti pobjedu.

"Uoči ovog turnira, nisam razmišljala o nekom velikom rezultatu, došla sam s mišlju kako je najbolje ići korak po korak. Imala sam dosta problema s ozljedama ove godinei ovaj rezultat veliki je napredak za mene", istaknula je Hercog.

WTA Istanbul, četvrtfinale:
Pauline Parmentier (Francuska) - Caroline Wozniacki (Danska, 1) 4:6, 6:3, predaja Wozniacki
Maria Sakkari (Grčka) - Arantxa Rus (Nizozemska) 6:3, 7:6(6)
Polona Hercog (Slovenija) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) 6:1, 1:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!